background img
banner
banner

Απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης αναστολής της μεταφοράς της Φυσικοθεραπείας

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ – ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρνητική απόφαση στο αίτημα δήμου Αιγιαλείας, φορέων και όλης της κοινωνίας της Αιγιάλειας για αναστολή της μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας, εντείνοντας έτσι το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί. Βεβαίως, η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 13 Οκτωβρίου, οπότε και θα εκδικαστεί η αίτηση ακυρώσεως του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη μεταφορά, με όλες τις ελπίδες της περιοχής να εναποτίθενται πλέον στην κρίση των δικαστών άλλου τμήματος του ΣτΕ, αυτού που αφορά τα Προεδρικά Διατάγματα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Αυγούστου μέσω του συστήματος πληροφόρησης των δικηγόρων ότι απορρίφθηκε η αίτηση, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση και πολύ περισσότερο το σκεπτικό των δικαστών που εξέτασαν την αίτηση αναστολής.

΄΄Υπάρχει πρόδηλη βασιμότητα στην αίτηση αναστολής΄΄, λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Μιλώντας στo protionline.gr, ο κ. Μπέσκος επισήμανε: ΄΄Ενημερωθήκαμε μέσα από το σύστημα για την απορριπτική απόφαση, από εκεί και πέρα αναμένουμε την απόφαση καθαρογραμμένη για να δούμε πού στηρίζεται η απόφαση. Η απόφαση μας εξέπληξε. Θεωρώ ότι νομικά υπάρχει πρόδηλη βασιμότητα στην αίτησή μας, από τη στιγμή κυρίως που έχουν γίνει πολύ σημαντικές παραλείψεις από τον πρύτανη και την υπουργό Παιδείας που αγνόησαν τον νόμο. Περιμένουμε την αιτιολογία της απόφασης ώστε να δράσουμε αναλόγως΄΄. Στο ερώτημα «ποια μπορεί να είναι η αντίδραση δήμου και τοπικών φορέων, πέραν της αναμονής εν όψει της 13ης Οκτωβρίου οπότε και θα εξεταστεί η αίτηση ακυρώσεως που έχουν καταθέσει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, σημείωσε: ΄΄Αν διαπιστώσουμε ότι οι λόγοι που επικαλούνται οι δικαστές στην απόφασή τους δεν ευσταθούν ή είναι ανεπαρκείς για μία τέτοια απόφαση, ή δεν λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις του νόμου, θα προβούμε σε καταγγελία ως Δικηγορικός Σύλλογος ώστε να γνωρίζουν όλοι τι ελήφθη υπόψη και τι όχι΄΄.

Από άλλο Τμήμα του ΣτΕ θα εξεταστεί η αίτηση ακυρώσεως

Ερωτώμενος εάν οι ίδιοι δικαστές θα εξετάσουν και το αίτημα ακύρωσης του Π.Δ., ο κ. Μπέσκος είπε πως θα είναι άλλοι καθώς θα εκδικαστεί από τους αρμόδιους για Προεδρικά Διατάγματα, δικαστές, δηλαδή από άλλο Τμήμα.

΄΄Την 13 -10 -2022, δηλαδή σύντομα, εκδικάζεται η κυρία αίτηση που θα κρίνει οριστικά την ύπαρξη η μη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο κι ελπίζουμε να είναι θετική για την Αιγιάλεια΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr