background img
banner
banner

Αυξήθηκαν τα τροχαία, διπλασιάστηκαν τα θανατηφόρα…

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΙΤΙΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Βαρύ… φόρο αίματος στην άσφαλτο παρουσιάζουν τα στοιχεία του μηνιαίου απολογισμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας, για τον μήνα Ιούλιο. Τα τροχαία ατυχήματα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αυξήθηκαν ενώ διπλασιάστηκε ο αριθμός των θανατηφόρων. Συγκεκριμένα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 46 τροχαία ατυχήματα έναντι 42 τον Ιούλιο του έτους 2021. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 6 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 3 τον Ιούλιο του 2021, 4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 7 τον Ιούλιο του αντίστοιχου περσινού μήνα και 36 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 32 τον Ιούλιο του 2021.

Από τα τροχαία ατυχήματα – δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 63 παθόντες έναντι 54 τον περσινό Ιούλιο. Ειδικότερα καταγράφηκαν: 6 νεκροί έναντι 3 τον Ιούλιο του 2021, 4 σοβαρά τραυματίες έναντι 7 τον περσινό Ιούλιο και 53 ελαφρά τραυματίες έναντι 44 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Υπερβολική ταχύτητα, Παραβίαση προτεραιότητας, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς, Αίτια αναφερόμενα σε πεζούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο. Ενδεικτικά, τον μήνα Ιούλιο του έτους 2022 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 295 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 3.924 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 160 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.751 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.500 για υπερβολική ταχύτητα, 550 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 503 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 99 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 50 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 36 για παραβίαση προτεραιότητας, 136 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 83 για αντικανονικό προσπέρασμα, 57 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 258 για Κ.Τ.Ε.Ο., 128 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 131 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση, 220 στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr