background img
banner
banner

Δωρεάν έλεγχος για covid σε εκπαιδευτικούς

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει μια σημαντική προσπάθεια, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,  για τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας). Πρόκειται για δωρεάν έλεγχο νόσησης covid (rapid test) και ταυτόχρονα  εθελοντική αιμοδοσία από κλιμάκια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο χώρος που επιλέχθηκε είναι το σχολικό συγκρότημα 6ου και 11ου ΓΕΛ Πατρών, επί της οδού Φαβιέρου, στην Πάτρα, κατά το χρονικό διάστημα 09.00-13.30. Όπως τονίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής, ΄΄η πράξη είναι αναγκαία, διότι αφενός θα γνωρίζουμε το επίπεδο υγείας των εκπαιδευτικών μας αφετέρου, επειδή οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, όσοι επιθυμούν, να συνεισφέρουν σε μία σημαντική πράξη αλληλεγγύης. Καλώ όλους να αγκαλιάσουν το αίτημα και να το διαδώσουν με όποιο μέσο διαθέτουν (πχ ανάρτηση στις ιστοσελίδες). Παρακαλώ οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να διευκολύνουν την μετάβαση των εκπαιδευτικών΄΄.

Ευκαιρία εντοπισμού των κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ανέφερε στην πρότασή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης: «η επέλαση του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται ανεμπόδιστα και επηρεάζει κάθε ομάδα επαγγελματιών, όπως και τους εκπαιδευτικούς. Στα πλαίσια της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων προτείνεται εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία εντοπισμού των κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά. Παράλληλα θα υπάρξει ένα αποτύπωμα στα πλαίσια της υγειονομικής επιτήρησης και επαγρύπνησης. Μεταξύ των άλλων, κατά τους θερινούς μήνες έχει παρατηρηθεί σημαντική έλλειψη σε φιάλες αίματος στα τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι εκατοντάδες μεταγγιζόμενοι συμπολίτες μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα λόγω της καθυστέρησης των μεταγγίσεων τους. Η έντονη διασπορά του νέου κορωνοϊού έχει δημιουργήσει πολλαπλές δυσκολίες και η εθελοντική αιμοδοσία έχει μειωθεί αισθητά. Ως εκ τούτου, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προτείνει, εκτός από τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων και τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ». Η Εθελοντική Αιμοδοσία δύναται να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, σε διαφορετικές αίθουσες, κατά τις ώρες 9:00 με 13:00΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr