background img
banner
banner

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιτέλους η ΕΡΤ να μεταδώσει ειδήσεις για όλους τους πολίτες!

Επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο αρμόδιο υπουργείο απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, διαμαρτυρόμενη για πολλοστή φορά για την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα το 2019. Όπως τονίζεται και από την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ, αυτός ο αποκλεισμός εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των κωφών πολιτών μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΜΚΕ) αλλά και τις έγγραφες διαμαρτυρίες της ΕΣΑμεΑ.

΄΄Το ξεχωριστό δελτίο για κωφούς διάρκειας 14 λεπτών – το μοναδικό που μεταδίδεται σήμερα στην ΕΡΤ στην ΕΝΓ- δεν προσιδιάζει σε καμία περίπτωση στις αρχές της ισότητας και της πλήρους ένταξης΄΄, επισημαίνεται στην επιστολή και τονίζονται τα εξής: ΄΄Η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί την άμεση αποκατάσταση της καθημερινής τηλεοπτικής μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, η ΕΣΑμεΑ υποστηρίζει σθεναρά ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να αποτελεί τη ναυαρχίδα της προσβάσιμης ενημέρωσης και το λαμπρό παράδειγμα αναφορικά με την προσβασιμότητα των ειδήσεών της στο μιντιακό τοπίο.

Η ΕΣΑμεΑ υποστηρίζει συνολικά το αίτημα της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας καθώς και του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΣΔΕΝΓ), μοναδικό φορέα σε πανελλήνιο επίπεδο που εκπροσωπεί τους πιστοποιημένους διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας, αναφορικά με την αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων και για την απρόσκοπτη ενημέρωση των κωφών – βαρήκοων πολιτών, να γίνει άμεση τροποποίηση – συμπλήρωση του άρθρου 3, παρ. 2α της ΚΥΑ 3586/2018 (ΦΕΚ 5491/06-12-2018): Καθορισμός των μέσων, της διαδικασίας καθώς και κάθε άλλου θέματος τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα για την διασφάλιση της πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες των παροχών υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, ως εξής: «Η ΕΡΤ Α.Ε. ως πάροχος δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας και σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 4173/2013 υποχρεούται να μεταδίδει δελτία ειδήσεων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα διάρκειας τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) λεπτών της ώρας, μεταξύ των ωρών 17.00 έως 23.00 ημερησίως, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του κεντρικού βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, και επιπλέον στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών πρέπει να διασφαλίζεται η ροή όλων των εθνικών και διεθνών ειδήσεων με τη μορφή κυλιόμενων τίτλων με χαμηλή ταχύτητα»΄΄


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr