background img
banner
banner

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ: Στην αφετηρία σαν προπονητής

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας χειροκροτήθηκε και δοξάστηκε σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Σαν ποδοσφαιριστής καταξιώθηκε σε Βόλο, Σαλαμίνα, Εθνικό Αστέρα, Παναχαϊκή, Ερμιονίδα…
Η ανάμνηση όμως που έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλη στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ήταν η συνεργασία του με τον Παναιγιάλειο στην Β΄ Εθνική.

Πρόσφατα έδωσε εξετάσεις στην σχολή προπονητών, αποκτώντας το δίπλωμα UEFAC, το οποίο του δίνει το δικαίωμα να κάθεται στους πάγκους των ερασιτεχνικών σωματείων Β΄ και Γ΄ κατηγορίας.

Δέχθηκε την πρόσκληση – πρόκληση από την ΑΕ Αιγίου και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται τώρα στην παρθενική του επίσημη συνεργασία και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τις ανάγκες στην τεχνική ηγεσία της ΑΕ Αιγίου στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Σκαρτσίλας: «Μου αρέσει η προπονητική κι έχω μια καλή δικαιολογία για να παραμείνω στο ποδόσφαιρο ενεργός»

Το protionline.gr συναντήθηκε με τον πρώην μελανόλευκο άσο, ο οποίος και …εξομολογήθηκε τη νέα τάξη πραγμάτων στην προσωπική του και διαφορετική σχέση τώρα με το ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του προπονητή.

Ανέβηκες ψηλά στον βωμό του ποδοσφαίρου, δοκιμάζεις τώρα την τύχη σου στην προπονητική. Από που πηγάζει αυτή σου η απόφαση;
Δόξα τον Θεό είμαι ευχαριστημένος από όσα κατάφερα ως ποδοσφαιριστής, μεγαλώνοντας στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου αφιερώθηκε σε αυτό, οπότε η αγάπη μου για το άθλημα με κάνει να νοιώθω και να θέλω να είμαι μέρος του. Αλλάζω ρόλο από παίκτης – προπονητής, βρίσκοντας έτσι μια διέξοδο και μια δικαιολογία για να παραμείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πόσο σου επιτρέπουν οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις να ασχολείσαι παράλληλα και με το κοουτσάρισμα;
Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες με το θέμα της δουλειάς μου και ίσως είναι και ένα αγκάθι στην μη ενασχόλησή μου μέχρι τώρα με την προπονητική. Είναι όμως και το …μικρόβιο που έχω αποκτήσει με το άθλημα, το …σαράκι που με τρώει να είμαι ενεργός στους αγωνιστικούς χώρους.

Πως έτυχε στον δρόμο σου και στην παρθενική σου επίσημη ενασχόληση με την προπονητική η ΑΕ Αιγίου και η Β΄ κατηγορία; Ήταν μια από τις επιλογές που προτιμούσες;
Η αλήθεια είναι ότι είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ την φετινή χρόνια με την προπονητική σε επίπεδο ομάδων, λόγω του φόρτου εργασίας που προαναφέραμε. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν με πλησίασε η διοίκηση της ΑΕ Αιγίου τους οποίους και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Μαζί με τον μάνατζέρ μου ολα αυτά τα χρόνια ως ποδοσφαιριστής και με άκρως επαγγελματικό τρόπο, μου ανέλυσαν το πλάνο τους για την πρώτη ομάδα αλλά και την συμφωνία με την μεγαλύτερη ακαδημία της πόλης μας. Ένα πλάνο το οποίο με βρήκε απόλυτα σύμφωνο και νομίζω ότι κάτι σπουδαίο υπάρχει σε αυτη την ομάδα. Δεν σας κρύβω ότι μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η μεγάλη ιστορία που ακολουθεί την ομάδα, η καλή λειτουργία τα τελευταία τρία χρόνια που την παρακολουθώ, βλέποντας σε κάθε επίπεδο να αγγίζει τα επαγγελματικά πρότυπα!

Πως βαθμολογείς το σημερινό επίπεδο προπονητών στον νομό μας;
Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί προπονητές που ξεχωρίζουν, έχοντας αποδείξει ότι ο τρόπος λειτουργίας τους αναβαθμίζει το επίπεδο του σωματείου με το οποίο συνεργάζονται.
Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα, διότι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά σε αυτό κομμάτι από την Ένωση προπονητών του νομού μας.

Ποιος είναι ο στόχος που έχει μπει στην νέα καριέρα του προπονητή που ακολουθείς στο ποδόσφαιρο;
Ο στόχος μου είναι να αποκτήσω όσες περισσότερες προπονητικές γνώσεις, και να εξελιχθώ. Ήδη αναζητώ ελεύθερο χρόνο να αναπτύσσω το επίπεδο γνώσεων, το οποίο φυσικά θα συνδυαστεί με την πρακτική εμπειρία μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο ρόλος του προπονητή δεν είναι απλός. Είναι πολλά τα ζητούμενα που πρέπει να διαθέτει ο καθένας ο οποίος αναλαμβάνει να προωθήσει την φυσική κατάσταση και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας που κοουτσάρει.

Τι σου έχει κάνει «κλικ» από τις ομάδες που έχεις αγωνιστεί στα εθνικά πρωταθλήματα;
Είναι παρά πολλές στιγμές που με έχουν σημαδέψει όλα αυτά τα χρόνια στα σωματεία που συνεργάστηκα. Όμως με την ομάδα του Παναιγιαλείου στην Β΄ Εθνική πιστεύω οτι ήταν το αποκορύφωμα σε λειτουργία, εντιμότητα και αποδυτήρια.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Παναιγιάλειο. Ποια είναι η δική σου πρόταση για να επιστρέψει στην αίγλη που έζησε κι εσύ σαν μελανόλευκος ποδοσφαιριστής;
Είναι πολύ μικρή αυτή η κατηγορία για το μέγεθος της ομάδας. σίγουρα είναι ευτύχημα που επέστρεψαν κάποιοι παίκτες οι οποίοι είναι πολυτέλεια για την Α΄ κατηγορία. Νομίζω οτι δεν χωράει συζήτηση για τον αν θα είναι πρωταθλητής. Άλλωστε οι ιδιοι παίκτες έκαναν ξανά το ίδιο στο παρελθόν. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα πάλι και να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε αυτή την προσωρινή διοίκηση, η οποία κράτησε με νύχια και δόντια ενεργή την ομάδα του Παναιγιάλειου και δουλεύει με πρόγραμμα για να επαναφέρει το σωματείο της πόλης μας στις Εθνικές κατηγορίες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr