background img
banner
banner

Μέλος του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας ο Δημήτρης Ελευθεριώτης

Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ «ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟ» ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Τη δική της «εκπροσώπηση» θα έχει η Αιγιάλεια στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, μετά την τοποθέτηση ως μέλους, του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρη Ελευθεριώτη. Με την εμπειρία που διαθέτει αλλά και τη γνώση των θεμάτων λειτουργίας των σχολείων και της εκπαίδευσης, είναι βέβαιο πως ο κ. Ελευθεριώτης θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δεν αποκλείεται τη νέα σχολική χρονιά, να είναι περισσότερα…

Η τοποθέτηση του κ. Ελευθεριώτη στο πενταμελές συμβούλιο του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, έγινε κατόπιν απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο έμπειρος εκπαιδευτικός είχε υπηρετήσει και παλιότερα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αλλά ως αιρετό μέλος, δεν παύει ωστόσο να γνωρίζει επακριβώς τις αρμοδιότητές του, τον τρόπο λειτουργίας του και κυρίως το πώς μπορεί να προωθήσει θέματα και της Αιγιάλειας τα οποία αφορούν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. Συγκεκριμένα, είχε υπηρετήσει από το 2008 ως το 2012 που παραιτήθηκε.

Οι αρμοδιότητες

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ έχει να κάνει με τη λειτουργία σχολείων και οτιδήποτε αφορά αυτή, όπως μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, από τον διορισμό αναπληρωτών μέχρι τη συνταξιοδότηση των μονίμων αλλά και θέματα πειθαρχικής φύσεως. Αντικείμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι ακόμη οι τοποθετήσεις αναπληρωτών, βελτιώσεις θέσεων, ενώ καθορίζει με πόσους εκπαιδευτικούς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και πού θα τοποθετηθεί ο καθένας. Βεβαίως, το έργο του δεν είναι διόλου εύκολο από τη στιγμή που καλείται να διαχειριστεί μία κατάσταση δύσκολη, με ελλείψεις, σε έναν ευαίσθητο όσο και σημαντικό χώρο, αυτόν της Παιδείας.

Νέα δεδομένα από το διευρυμένο Ολοήμερο

Ένα από τα θέματα που θα κληθεί φέτος το ΠΥΣΠΕ να «αντιμετωπίσει» είναι η κάλυψη των ολοήμερων σχολείων πλέον ως τις 5.30 το απόγευμα. ΄΄Διαμορφώνεται πλέον ένα καινούριο τοπίο, το εγχείρημα είναι δύσκολο και βέβαια θα δούμε τι ανταπόκριση θα υπάρχει από την ελληνική οικογένεια και πώς θα στελεχωθούν αυτά τα σχολεία. Όποια προβλήματα κι αν προκύψουν, θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης.

Πέρα από όλα τα άλλα, η τοποθέτηση του κ. Ελευθεριώτη στο ΠΥΣΠΕ Αχαΐας θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την Αιγιάλεια από τη στιγμή που θα έχει έναν «δικό της άνθρωπο» με περισσότερη ανταπόκριση στην «πηγή» της δράσης των γεγονότων της λήψης αποφάσεων. Έτσι θα έχει πρόσβαση η περιοχή για πιο άμεσες και καίριες λύσεις στα προβλήματα.

Τα σχολεία της Αιγιάλειας στη… λίστα

Δεκαπέντε Δημοτικά Σχολεία της Αιγιάλειας θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων και αυτά είναι: 2ο Δημοτικό Σχολείου Αιγίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, 2Ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, Δημοτικό Σχολείο Σαλμενίκου, Δημοτικό Σχολείο Αβύθου, Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης, Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr