background img
banner
banner

Μελέτη για την καταγραφή των αναξιοποίητων κοινόχρηστων χώρων

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Σε έγκριση της πρότασης του δήμου Αιγιαλείας για το «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.» προχώρησε πριν λίγες ημέρες το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, ανοίγοντας τον δρόμο για ουσιαστικές παρεμβάσεις στον δήμο, στη λογική της αναβάθμισης της εικόνας του δήμου και της καθημερινότητας των πολιτών. Η πρόταση υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου από τον δήμο Αιγιαλείας με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται βάσει του οδηγού για τη χρηματοδότηση της δράσης του ΕΣΕΚΚ, συνολικού προϋπολογισμού 49.600 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Τέσσερις δήμοι στη «λίστα»

Συνολικά, έγινε ένταξη προτάσεων δικαιούχων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τη δράση: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.» για τους εξής δήμους: Δήμος Κοζάνης 59.520 €, Δήμος Αιγιαλείας 49.600 €, Δήμος Σικυωνίων 39.680 € και Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων 12.400 €.

Όπως εξηγεί στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Προγραμμάτων και Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄προσπαθούμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο και βάσει των αναγκών του δήμου μας, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχουν». Το εν λόγω πρόγραμμα που εγκρίθηκε για τον δήμο Αιγιαλείας, περιλαμβάνει χρηματοδότηση 49.600 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μελέτης, μέσω της οποίας θα γίνει η καταγραφή των κοινοχρήστων χώρων που δεν έχουν αξιοποιηθεί΄΄.

Καταγραφή και ιεράρχηση των παρεμβάσεων για την αξιοποίησή τους

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι σε πολλά σημεία του δήμου οι κοινόχρηστοι χώροι παραμένουν αναξιοποίητοι. Όπως είπε, ΄΄σε κάποια σημεία δεν έχουν διανοιχθεί καν και είτε δεν υπάρχει πρόβλεψη στα σχέδια πόλης είτε δεν έχουν υλοποιηθεί. Ειδικά για την πόλη του Αιγίου φαίνεται πως οι μη διανοιγμένοι κοινόχρηστοι χώροι είναι πολλοί και ταλαιπωρούν και τους ιδιοκτήτες ιδιοκτησιών. Έτσι, στο πλαίσιο της μελέτης αυτής θα γίνει καταγραφή, δηλαδή θα γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι κοινόχρηστοι χώροι και ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα γίνουν΄΄.

΄΄Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των δημοτών, δίνοντας ταυτόχρονα προστιθεμένη αξία σε υποβαθμισμένα ως τώρα σημεία΄΄, κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr