background img
banner
banner

Μετά τους φοιτητές στο Βουραϊκό διάσωση 15χρονου στα Βαλιμίτικα από την Π.Υ. Αιγίου

ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ

Μετά τη διάσωση των τριών φοιτητών τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης 17 Αυγούστου, στο φαράγγι του Βουραϊκού, άλλη μία διάσωση πραγματοποίησαν οι άνδρες της Π.Υ. Αιγίου, όταν ειδοποιήθηκαν πως 15χρονο παιδί ΑμΕΑ παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα ενώ κολυμπούσε.

Ήταν Κυριακή 21 Αυγούστου το απόγευμα (18:30) όταν ο νεαρός «ξέφυγε» από την επίβλεψη της μητέρας του ενώ κολυμπούσε στην παραλία των Βαλιμιτίκων. Οι παρεμβάσεις Λιμενικού και Πυροσβεστικής ήταν άμεσες με τον διοικητή της Π.Υ. Αιγίου Γιώργο Κολοκοτσά και τον οδηγό του Γιάννη Παπαϊωάννου να βουτούν στη θάλασσα και να προλαβαίνουν τα χειρότερα, αφού το παιδί είχε απομακρυνθεί 100 μέτρα από την ακτή.

Ωστόσο ήταν δύο πολίτες που “έπεσαν” πρώτα στη θάλασσα, όπως αποκαλύπτει στο protionline.gr αυτόπτης μάρτυρας, και έσωσαν πρώτα τη μητέρα του παιδιού κι εφόσον την έβγαλαν στη στεριά, βούτηξαν πάλι στη θάλασσα και μετά από τουλάχιστον σαράντα λεπτά κατάφεραν να φέρουν τον μικρό προς την ακτή, μετά από πολύ κόπο λόγω της θαλασσοταραχής.

Στο σημείο και το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες αλλά και η ομάδα ΔΙΑΣ για τη διάσωση του 15χρονου, που οδηγήθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr