background img
banner
banner

Οι δάσκαλοι «είδαν» τον νέο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Επίσκεψη στον νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας Νικόλαο Κλάδη (φωτο), μετά από προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας-εργασίας, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλειας. Η συνάντηση έγινε εν μέσω του Συμβουλίου για τις υπηρεσιακές μεταβολές και με την πίεση του χρόνου, παρόλα αυτά, απαντήθηκαν τα ερωτήματα του Διοικητικού Συμβουλίου και διαφάνηκε η διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του διευθυντή.

Ήδη μετά από παρέμβαση του Συλλόγου και συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, διευθετήθηκε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το θέμα των υπεραριθμιών στην Αιγιάλεια. Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών εκπροσώπησαν οι Αθηνά Σκανδάμη, Κωνσταντίνος Μεσάζος, Ζουμπουλιά Σπυροπούλου, Κωνσταντίνος Κουτσαντώνης, Χαρά Μαμωνά και Φίλιππος Φιλίππου, που αποτελούν την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κλάδης απάντησε στα ερωτήματά μας ως εξής: Θα δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης απόσπασης στους συναδέλφους που το επιθυμούν καθώς και ο χάρτης με τα λειτουργικά κενά και μάλιστα άμεσα. Ζητήθηκε η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικοί που για διάφορους λόγους δεν το έκαναν. Σε σχέση με τα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία με διευρυμένο ωράριο, θα γίνει συνάντηση –ενημέρωση διευθυντών και προϊσταμένων των σχολικών μονάδων ενδεχομένως την 1η Σεπτεμβρίου, όπου ο Διευθυντής Εκπαίδευσης θα γνωστοποιήσει το νέο πλαίσιο.

Στη συνάντηση τέθηκε υπόψη του ότι κάποια από τα επιλεγμένα σχολεία διευρυμένου ωραρίου, φιλοξενούν ΚΔΑΠ του Δήμου και τόνισε ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις περιπτώσεις αυτές. Έγινε σαφές ότι ο στόχος είναι η έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων καθώς και των Τμημάτων ένταξης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στο περιθώριο της συζήτησης ο Διευθυντής στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα συνεργασίας της Διεύθυνσης του κάθε σχολείου με το Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος αποτελεί κυρίαρχο όργανο και έδειξε ότι η αυτοδιαχείριση της κάθε σχολικής μονάδας είναι εξαιρετικά σημαντική.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr