background img
banner
banner

Ο δήμος στηρίζει αδύναμες οικονομικά οικογένειες

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Στη δυσκολότερη καμπή των τελευταίων χρόνων βρίσκεται η τοπική κοινωνία, με τον αριθμό των ανθρώπων που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα γίνει ακόμη πιο έντονο τον επόμενο χειμώνα. Ο δήμος Αιγιαλείας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εκμετάλλευσης και ισχύος όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων ενώ παράλληλα μεριμνά για την κατά καιρούς οικονομική ενίσχυση ανθρώπων που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου φαίνεται και από την προ ολίγων ημερών απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνει ποσό ύψους 3.400 ευρώ προκειμένου να διανεμηθεί σε πέντε πολίτες που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Πρόκειται για τους Π.Α. που θα λάβει 500 ευρώ, Π.Χ. που θα λάβει 700, Τ.Θ. που του αναλογούν 800 ευρώ, Ε.Φ. 700 ευρώ και A.E. επίσης 700 ευρώ.

Ομόφωνη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ο.Ε. ήταν ομόφωνη και ήταν αναγκαία καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα.

Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Επίσης ο δήμαρχος αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.

Για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής δεν απαιτείται προηγούμενη απόφαση συλλογικού οργάνου, εκτός αν αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη εξειδίκευση της πίστωσης. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, πριν από την απόφαση του δημάρχου, προηγείται απόφαση της οικονομικής επιτροπής για μέρος ή το σύνολο των πιστώσεων που χρήζουν εξειδίκευσης.

Τα κριτήρια

Οι πέντε αυτοί πολίτες, με αιτήσεις τους είχαν ζητήσει από τον δήμο οικονομική ενίσχυση για μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς δεν μπορούν με ίδιους πόρους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Για τη λήψη της απόφασης ελήφθησαν υπόψη οικονομικά στοιχεία καθώς και κατά περίπτωση ανάλογα δικαιολογητικά όπως: Ε1, Εκκαθαριστικό του 2020 ή 2021. Ε9. Έκθεση της Κοινωνικού Λειτουργού Ιατρικό Σημείωμα, ΚΕΠΑ και Λογαριασμοί ΔΕΚΟ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr