background img
banner
banner

Ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» στα «Μποτσάρεια 2022» | ΦΩΤΟ

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Στο Κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου, τον τόπο όπου τέτοιες ημέρες το 1823, ο Μάρκος Μπότσαρης έπεφτε νεκρός από τουρκικό βόλι, πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής «Μποτσάρεια 2022», με τη συμμετοχή του αιγιώτικου Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821». Το βράδυ του Σαββάτου, τη δεύτερη μέρα των εορταστικών δρώμενων που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Καρπενησίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης», κορωνίδα αποτέλεσε η αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλόβρυσου, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών μπροστά από το μνημείο του Σουλιώτη οπλαρχηγού.

Συνολικά έλαβαν μέρος περί τα 30 πολιτιστικά σωματεία από όλη τη χώρα, με την Αιγιάλεια να εκπροσωπείται από τον Σύλλογο «Βοτσίτσα», μέλη του οποίου έλαβαν μέρος με τις εντυπωσιακές στολές του ’21 και τα αυθεντικά άρματά τους. Μάλιστα, πριν την αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλόβρυσου, τα μέλη των Συλλόγων συμμετείχαν στην πομπή που ξεκίνησε από το εκκλησάκι του Ευαγγελιστού Αγ. Μάρκου, εκεί όπου εψάλη και επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης.

‘‘Μετά από πρόσκληση του Δήμου Καρπενησίου παρευρεθήκαμε στης εκδηλώσεις 5 και 6 Αυγούστου προς τιμήν του Ήρωα Μάρκου Μπότσαρη που έπεσε στην μάχη κατά τον Οθωμανών στο Κεφαλόβρυσο. Ευχαριστούμε τον δήμο Καρπενησίου που μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε αυτές τις λαμπρές εκδηλώσεις καθώς και τη φίλη μας Έλενα Σιαξαμπάνη για τη φιλοξενία΄΄, αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr