background img
banner
banner

Πάει για Δευτέρα η απόφαση του ΣτΕ για Φυσικοθεραπεία

ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ

Ήταν το πρωινό της 2ας Αυγούστου, ημέρα Τρίτη που οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου κατέθεσαν για λογαριασμό του δήμου Αιγιαλείας, αίτηση αναίρεσης και αναστολής στο ΣτΕ του Προεδρικού Διατάγματος που… στέλνει από 1η Σεπτεμβρίου τη σχολή Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις και φορείς από την προηγούμενη ημέρα κι όλας έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο περιφρούρησης του παραρτήματος του ΑΕΙ Πατρών στο Αίγιο, μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει επί της αίτησης αναστολής.

Η πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων ήταν επεισοδιακή, απωθήθηκε η μεταφορική εταιρεία που είχε εντολή να φορτώσει τον εξοπλισμό του παραρτήματος, ο δήμαρχος όρισε «σκοπιές» για να αποφευχθεί το μοιραίο, στη συνέχεια όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Έτσι τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Αυγούστου, και πριν ξεκινήσει η βάρδια των «φρουρών», με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έφυγαν από το κτίριο της οδού Ψαρρών ο εξοπλισμός της Γραμματείας αλλά και της προϊσταμένης. Η μεταφορική κατ’ εντολή του Πρύτανη πήρε καθώς φαίνεται τα πολύτιμα αρχεία που ήταν απαραίτητα για την οργάνωση της σχολής στην Πάτρα.

Μετά το γεγονός οι «σκοπιές» σταμάτησαν και όλες οι ελπίδες εναποτέθηκαν στην απόφαση του ΣτΕ που όπως όλα δείχνουν θα αναρτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ίσως και Παρασκευή απόγευμα.

Εφόσον  είναι αρνητική, δηλαδή απορρίψει τα επιχειρήματα των νομικών του δήμου, το Προεδρικό Διάταγμα θα εφαρμοστεί και από τον Σεπτέμβριο η Φυσικοθεραπεία στο Αίγιο θα είναι παρελθόν.

Οι πιθανότητες το ΣτΕ να δεχθεί την αίτηση αναίρεσης και αναστολής της απόφασης που… στέλνει τη Φυσικοθεραπεία στην Πάτρα είναι μικρές και στο δήμο κρατούν «μικρό καλάθι», ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr