background img
banner
banner

Συνεχίζεται το έργο «Ανασκαφική Έρευνα και Μελέτη του Ελικωνίου Ποσειδώνα»

ΣΤΑ ΝΙΚΟΛΕΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συνεδρίαση για την πορεία των ανασκαφικών  εργασιών που γίνονται στο ιερό του Ελικωνίου Ποσειδώνα των Γεωμετρικών και Αρχαϊκών Χρόνων, στα Νικολέικα, πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 12 Ιουλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης, ως πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου, αφού εξήρε για ακόμα μια φορά τη  σημαντική διεπιστημονική αρχαιολογική έρευνα, η οποία αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, τόνισε ότι το έργο αφενός αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός τόπου, αφετέρου ενισχύει αναπτυξιακά την περιοχή.

«Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει πολλά μέρη με πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων, που πρέπει να αναδείξουμε και να διαχειριστούμε στη συνέχεια υπεύθυνα καθώς προσθέτουν σημαντικό υλικό στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη, και τεκμηριώνουν την ιστορία κάθε τόπου», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

Έγκριση προϋπολογισμού

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα και ο σχετικός προϋπολογισμός. Η συνέχιση των εργασιών προγραμματίζονται για το διάστημα από 23/08/22 έως 30/09/22.Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι κάτωθι: η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Αναστασία Πυργάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Δρ Αναστασίας Γκαδόλου.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο του νέου πενταετούς ερευνητικού προγράμματος της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και στηρίζεται οικονομικά από την ΠΔΕ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr