background img
banner
banner

Χρήστος Τσερεντζούλιας: “Για σένα ξαδερφούλα μου, πες μου πόσο υπερήφανη είσαι”

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΜΑΡΙΤΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο (29 και 30/7) στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας. Μετά το Όμνιουμ σειρά πήραν τα αγωνίσματα ταχύτητας και αντοχής, με τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να χαρίζουν όμορφες εικόνες σε όσους παρακολούθησαν από κοντά την διοργάνωση. Οι ομάδες της Θεσσαλίας είχαν την τιμητική τους στα αγωνίσματα ταχύτητας. Ο ΠΟ Βόλου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο ομαδικό σπριντ των ανδρών έχοντας στη σύνθεσή του τον Αιγιώτη Χρήστο Τσερεντζούλια, ο οποίος πρόσθεσε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του και το αφιέρωσε στη μνήμη της πρώτης του εξαδέλφης Μαρίτα Αγελλοπούλου που πρόσφατα “έφυγε” τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Συγκινητική ανάρτηση από τον Αιγιώτη πρωταθλητή

Εκτός από τα προβλήματα τραυματισμών, ο Χρήστος Τσερεντζούλιας ήταν ψυχολογικά ράκος στους αγώνες μετά τον χαμό της Μαρίτας. Ήταν πρώτα ξαδέλφια (οι μητέρες τους αδελφές) και μεγάλωσαν μαζί ουσιαστικά στον Συνοικισμό Αιγίου. “Τα σπίτια μας ήταν στο ίδιο κτίριο. Ισόγειο και πρώτος όροφος. Δεν ξέρω τι να πω, ήταν τόσο ξαφνικό. Μεγάλο σοκ για όλη την οικογένεια που ποτέ δεν θα ξεπεραστεί. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου λείπει πολύ”, δηλώνει ο Αιγιώτης Πρωταθλητής που καθισμένος στο βάθρο του πρώτου νικητή και με το βλέμμα ψηλά, αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στη Μαρίτα, γράφοντας σε σχετική του ανάρτηση στο facebook: “Κοινοποίησε ξαδερφούλα μου…να μου πεις ποσό υπερήφανη είσαι που ο ξάδερφός σου βγήκε πρωταθλητής Ελλάδος και πάλι. Για σένα ξαδερφούλα μου”.

Δίκαια πρωταθλητής Ελλάδας

Με τη τετράδα των Χρήστου Βολικάκη, Χρήστου Τσερεντζούλια, Ηλία Τούντα και Μιλτιάδη Χαρόβα η ομάδα του Βόλου ήταν αλάνθαστη τόσο στον προκριματικό, όσο και στον τελικό, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος. Στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου κέρδισε με διαφορά ενός δευτερόλεπτου τον ΠΓΣ Λάρισας των Σωτήρη Μπρέτα, Θανάση Παπαβασιλείου και Μιχάλη Τζέγκα (46.494/58 χλμ. μέση ωριαία – 47.530/56,8 χλμ. μέση ωριαία).

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον ΠΟ Πάτρας, ο οποίος επικράτησε καθαρά του Τάλου στον μικρό τελικό. Στο keirin, ο Σωτήρης Μπρέτας είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2022. Ο σπρίντερ του ΠΓΣ Λάρισας αποδείχτηκε πιο δυνατός στον τελευταίο γύρο του τελικού, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Γιάννη Καλογερόπουλο (ΠΟ Πάτρας) και στην τρίτη τον Ηλία Τούντα (ΠΟ Βόλος). Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Τσερεντζούλιας αγωνίστηκε τραυματίας και μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του. Παρόλα αυτά και πέρα από το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό, προκρίθηκε και στον τελικό των ατομικών αγωνισμάτων τερματίζοντας στην 6η (100μ) και 7η θέση αντίστοιχα (200μ.)

“Δεν μπορούσα να μην αγωνιστώ”

Μιλώντας στο protionline.gr μετά τον αγώνα, ο Χρήστος Τσερεντζούλιας τόνισε: “ Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα στην ωμοπλάτη και ουσιαστικά δεν δουλεύει το αριστερό μου χέρι.
Πάνω σε ένα σπριντ στην προπόνηση ένιωσα τη ωμοπλάτη να μουδιάζει και σιγά σιγά μέρα με τη μέρα το αριστερό χέρι το νιώθω σαν ξένο με αποτέλεσμα να μην μπορώ να του βάλω δύναμη. Παρόλα αυτά αγωνίστηκα και μάλιστα έκανα την καλύτερη πρώτη στροφή με 19.1. Είχα προπονηθεί σκληρά και ήμουν σε φοβερή κατάσταση μέχρι την ημέρα που προέκυψε το πρόβλημα. Δεν μπορούσα να μην αγωνιστώ όμως, το ήθελα πολύ”


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr