background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Δευτεραθλήτρια κόσμου στο βάδην

ΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – Η 26ΧΡΟΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Παρακολουθώντας πριν λίγες ημέρες τα αγωνίσματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που έγινε στο Όρεγκον των ΗΠΑ, θαυμάσαμε για μία ακόμη φορά την μεγάλη προσπάθεια της γνωστής Ελληνίδας πρωταθλήτριας του βάδην, Χριστίνας Παπαδοπούλου η οποία αγωνίζεται στα 20 και τα 35χλμ. Ένα αγώνισμα ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο, με τη χώρα μας να έχει μεγάλη παράδοση σε άνδρες και γυναίκες. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η 26χρονη (γεν. 5/9/1996) πρωταθλήτρια έχει καταγωγή από την ανατολική Αιγιάλεια και πιο συγκεκριμένα από τον Καλαμιά, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Αυστραλία και πριν μεταναστεύσει διέμενε στην Αθήνα.

Νωρίτερα φέτος, τον Μάρτιο, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάδην στο Ομάν, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό και αναδείχτηκε δευτεραθλήτρια κόσμου, μία πολύ μεγάλη επιτυχία που την κατατάσσει στις κορυφαίες αθλήτριες του βάδην παγκοσμίως. Διένυσε 15.000 χλμ. αεροπορικώς για έρθει από την Αυστραλία στην Αθήνα και… άλλα τόσα σε προπονήσεις για να αγωνιστεί σε αυτούς τους αγώνες. Πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει οικογένεια, φίλους και δουλειά στην Αυστραλία για να έρθει να προετοιμαστεί για μεγάλο διάστημα στην Αθήνα, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο.

“Ήταν δύσκολη η απόφασή μου”

Τα τελευταία δύο – τρια χρόνια η Χριστίνα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον προπονητή της, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή βάδην για να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο και τα κατάφερε. Ζει ανάμεσα σε Αυστραλία και Ελλάδα, παράλληλα σπουδάζει και έρχεται Ελλάδα για προετοιμασία και αγώνες. Αυτή την εποχή βρίσκεται στην Ιταλία για αγώνες και στα τέλη του μήνα θα βρίσκεται στην Αιγιάλεια για ολιγοήμερες διακοπές. Όταν έρχεται στην Αθήνα μένει με τη γιαγιά της η οποία όπως ο αρραβωνιαστικός της (ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αυστραλία), την στηρίζουν στις προσπάθειές της.

Η προπόνηση με τον κ. Κεφαλόπουλο αποτελούσε “μονόδρομο”, όπως λέει η ίδια, προκειμένου να ανέβει σε υψηλό επίπεδο ως βαδίστρια. “Ήταν δύσκολη η απόφαση να έρθω στην Ελλάδα και να προπονηθώ για έξι μήνες αφήνοντας πίσω τα πάντα στην Αυστραλία, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να πετύχω τα όνειρά μου. Ο κ. Κεφαλόπουλος είναι ο κορυφαίος προπονητής, αγαπά πολύ αυτό που κάνει και ανεβάζει ψηλά το αγώνισμα και τους αθλητές του”.

Η Παπαδοπούλου έχει ατομικό ρεκόρ 1:32.53 στα 20χλμ. και φετινή επίδοση 1:39.27 που είχε πετύχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Μέγαρα, όταν είχε πάρει τη δεύτερη θέση, πίσω από την Φιλτισάκου. Αυτό το διάστημα η Χριστίνα βρίσκεται για αγώνες στην Ιταλία, όπως μας ενημέρωσε η γιαγιά της, η κ. Χριστίνα Μαντζούκη με την οποία επικοινωνήσαμε και μας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον. “Η Χριστίνα θα είναι εδώ προς τα τέλη Αυγούστου για λίγες ημέρες ξεκούρασης και στις 7 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψει στην Αυστραλία”, μας είπε η κ. Μαντζούκη.

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο ατομικό

Τον προηγούμενο μήνα η Χριστίνα μπήκε στις 30 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στις ΗΠΑ, τερματίζοντας στα 20χλμ βάδην στην 28η θέση με χρόνο 1.37.20 που αποτελεί νέα φετινή επίδοση, λίγο πίσω από τη συναθλήτριά της Κυριακή Φιλιτσάκου.

Αμφότερες βελτίωσαν τον καλύτερο χρόνο που είχαν κάνει φέτος και πλασαρίστηκαν μέσα στην πρώτη 30άδα. Συγκεκριμένα η Κυριακή Φιλτισάκου τερμάτισε σε 1:34:55 και κατέλαβε την 21η θέση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο αθλήτριες στο μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειάς τους ήταν μαζί όμως στο τέλος η Παπαδοπούλου έμεινε λίγο πιο πίσω. Μετά τα μισά της διαδρομής έδειχναν να επιταχύνουν σταδιακά και να διατηρούν ένα ρυθμό, που θα τους επέτρεπε να κυνηγήσουν επιδόσεις κοντά στα ρεκόρ τους. Παρόλα αυτά στα τελευταία χιλιόμετρα υποχώρησαν, ωστόσο κατάφεραν να σημειώσουν καλά πλασαρίσματα στο ντεμπούτο τους στη διοργάνωση. Στο δεύτερο αγώνισμά της, τα 35 χλμ. η Χριστίνα Παπαδοπούλου αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 27ο χιλιόμετρο.

“Ήμουν σε καλή  κατάσταση, με ικανοποιεί η επίδοση”

Μιλώντας μετά τη μεγάλη της προσπάθεια στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, η Χριστίνα στάθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε, δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένη από την επίδοσή της στα 20χλμ. βάδην. “ Ήμουν σε καλή κατάσταση πριν τους αγώνες και παρόλο που το πρόβλημα προέκυψε στη διάρκεια του πρώτου αγωνίσματος, τερμάτισα σε καλή θέση και ο χρόνος με ικανοποιεί απόλυτα. Όμως επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή μου στο δεύτερο αγώνισμα, των 35χλμ. Δεν άντεξε και το μυαλό μου η αλήθεια είναι στη διάρκεια της κούρσας. Προσπαθήσαμε με την κ. Ελισάβετ, την φυσικοθεραπεύτρια να “φτιάξουμε” το πόδι και κατάφερα να αντέξω για 27χιλιόμετρα. Δεν πειράζει, η χρονιά ήταν πολύ καλή για μένα και είμαι ικανοποιημένη για ότι κατάφερα να πετύχω μέσα στο 2022”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr