background img
banner
banner

Όρθωσαν νομικό και κοινωνικό «τείχος» στον Πρύτανη για τη Φυσικοθεραπεία

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«Μπετόν αρμέ» είναι η στάση της δημοτικής αρχής καθώς και των φορέων της πόλης για το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής Φυσικοθεραπείας Αιγίου, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περί θωράκισης του Τμήματος με κάθε νόμιμο μέσο, τόσο δια της νομικής οδού όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου, ξεκαθαρίστηκε πως όποιος τολμήσει πριν την απόφαση του ΣτΕ να προβεί σε ενέργειες για μεταφορά εξοπλισμού της Φυσικοθεραπείας, θα… πάει αυτόφωρο. Παράλληλα, καταγγέλθηκε ευθέως συντεχνιακή εξυπηρέτηση του πρύτανη προς καθηγητές για τη μεταφορά της σχολής στην Πάτρα…

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ τοπικής κοινωνίας και πρύτανη φαίνεται πως ανεβαίνουν, με τον Χρήστο Μπούρα να θεωρείται ότι προκαλεί την κοινή γνώμη της Αιγιάλειας, ζητώντας με δηλώσεις του σε πατρινά μέσα ενημέρωσης, να αναλάβουν δράση οι αρχές, κάτι που εξελήφθη ότι εννοεί να θωρακίσουν την είσοδο τα ΜΑΤ για να μπουν οι μεταφορείς να πάρουν τον εξοπλισμό του Τμήματος.

Το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου, σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του δημάρχου, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, γνωστοποίησαν τις δράσεις τους για το μείζον θέμα, από την αποτελεσματική κινητοποίηση στον χώρο του Παραρτήματος το πρωί της Τρίτης (2/8), που είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση από το φορτηγό που θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά, ως εκείνη την ώρα.

Στην ουσία, αυτό που τονίστηκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση στη μεταφορά εξοπλισμού της Σχολής Φυσικοθεραπείας έως τουλάχιστον την 1η Σεπτεμβρίου και οπωσδήποτε έως την έκδοση απόφασης εκ μέρους του ΣτΕ επί του αιτήματος αναστολής της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει αλλαγή έδρας από το Αίγιο στην Πάτρα.

«Οχυρώσεις» στην είσοδο της Σχολής

Την Τετάρτη (3/8) πάντως, μία βλάβη της ΔΕΥΑΑ αποτέλεσε την αφορμή να σκαφτεί το σημείο κατά μήκος της εισόδου του Παραρτήματος στην οδό Ψαρών, γεγονός που ούτως ή άλλως καθιστά αδύνατη την όποια κίνηση μεταφοράς της υλικοτεχνικής υποδομής. Σκοπός δήμου και φορέων που αντιδρούν στην απόφαση μεταφοράς της σχολής στην Πάτρα, είναι να μην «σηκωθεί» το παραμικρό μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που τίθεται σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα μέσω του οποίου αποφασίστηκε η μεταφορά, αποδεικνύοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι παράνομο προτού τουλάχιστον εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση αναστολής που έχει υποβάλει ο δήμος Αιγιαλείας σε πρώτο χρόνο, και εν συνεχεία η αίτηση ακύρωσης της απόφασης, που έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 13 Οκτωβρίου.

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄‘‘Ο αγώνας θα συνεχιστεί, θέλουμε όλους τους πολίτες δίπλα μας’’

Αρχικά, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέφερε πως υπάρχει μια συγκρατημένη ικανοποίηση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο πλαίσιο ενός αρκετά δύσκολου αγώνα και εν αναμονή της δίκαιης κρίσης εκ μέρους του ΣτΕ, στο οποίο έχει προσφύγει ο Δήμος Αιγιαλείας. «Ο αγώνας μας αυτός θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και θέλουμε τους πολίτες δίπλα μας. Συνεχίζουμε τη μάχη τόσο σε κοινωνικό πλαίσιο, όσο και σε νομικό» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας: ΄΄Ξέρουμε ότι το δικαστήριο θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει μια δίκαιη κρίση. Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τις εξελίξεις και να διατυμπανίσουμε, να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μας. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε τους πολίτες του δήμου μας να στέκονται και να βρίσκονται στο πλευρό μας και να υπερασπιστούμε από κοινού το δίκιο της πόλης μας. Συνεχίζεται η μάχη αυτή, και σε νομικό πλαίσιο και σε κοινωνικό. Επιζητώ την ανάλογη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να παίρνει ακόμα πιο μεγάλη σημαντικότητα η προσπάθειά μας΄΄.

Γρ. Τριανταφυλλόπουλος: ‘‘Το νομικό υπόβαθρο δεν επιτρέπει οποιαδήποτε προπαρασκευαστική ενέργεια πριν την απόφαση του ΣτΕ

Στη συνέχεια, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς δήμου τις τελευταίες ώρες και που περιλαμβάνουν την θεσμική ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας και της Ελληνικής Αστυνομίας για το υφιστάμενο νομικό υπόβαθρο, που δεν επιτρέπει να γίνει καμία μεταφορά εξοπλισμού ή οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια, πριν εκδοθεί απόφαση από το ΣτΕ επί της αίτησης αναστολής εφαρμογής του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Όπως είπε, ΄΄ Ελπίζουμε ότι το επόμενο ραντεβού μας, η επόμενη συνάντησή μας με τα μέσα ενημέρωσης, να πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου και να μη χρειαστεί να ζήσουμε πάλι τα γεγονότα που έγιναν ήδη, αλλά και τα σημερινά. Από προχθές το πρωί μέχρι χθες το βράδυ, αυτό που όφειλαν να κάνουν ο δήμος Αιγιάλειας, οι φορείς και οι δημοτικές παρατάξεις, το έπραξαν΄΄.

Ενημέρωση δικαστικών και αστυνομικών αρχών

Και συνέχισε: ΄΄Ενημερώσαμε τις δικαστικές αρχές και την Αστυνομία, λόγω της αναφοράς του πρύτανη στον Τύπο της Πάτρας και στο ερώτημα εάν υπάρχουν Αρχές, προκαλώντας στην ουσία βίαιη επέμβαση στον χώρο της Σχολής. Τους γνωστοποιήσαμε όλα τα γεγονότα για το νομικό μέρος της υπόθεσης καθώς επιχειρείται μία μόνιμη παραπληροφόρηση από πλευράς του κ. Μπούρα για τα ζητήματα που αφορούν το υπόβαθρο της υπόθεσης.

Τους ενημερώσαμε ότι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει νομιμότητα σε οποιαδήποτε προπαρασκευαστική ενέργεια στον χώρο του Παραρτήματος στη Φυσικοθεραπεία Αιγίου. Και οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές κατανόησαν ότι δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο σε αυτό το οποίο επιχειρεί ο κ. πρύτανης, να μεταφέρει τον εξοπλισμό από το Αίγιο στην Πάτρα. Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε παρανόηση επί του θέματος, όπως επιχείρησε θολά με την προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο και ξεκαθαρίζουμε ότι μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όποιος επιχειρήσει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη παράνομη κίνηση θα δεχθεί μήνυση για αυτοδικία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία. Ας διορθώσει λοιπόν και τις δηλώσεις του στις οποίες αναρωτιέται αν υπάρχουν αρχές, αφήνοντας υπόνοια για βίαιη επέμβαση εκ μέρους του. Αυτά να τα κάνει εκεί που πιστεύει ότι περνάνε. Το Αίγιο και η Αιγιάλεια γνωρίζουν πολύ καλά τους νόμους και έχουν το δίκιο τους άρα ο αγώνας δεν θα σταματήσει και θα δικαιωθούμε΄΄.

Περιφρούρηση όλο το εικοσιτετράωρο

Και πρόσθεσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος: ΄΄Αν θέλει ο κ. Μπούρας να συναντηθούμε, ας κάνει τα μπάνια του κανονικά μέχρι την 31η Αυγούστου και όταν βγει η απόφαση του ΣτΕ, να έρθει να τα πούμε. Έως τότε, η πόλη βρίσκεται σε εγρήγορση και αν επιχειρήσει πάλι να στείλει μεταφορική εταιρεία, η ομάδα περιφρούρησης που βρίσκεται όλο το 24ωρο εκεί, θα φροντίσει ώστε σε δέκα λεπτά όλη η πόλη να βρίσκεται απέναντί του. Άρα να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη επέμβασης΄΄.

Λ. Παπαδόπουλος: ΄΄Να μάθει ο πρωθυπουργός την αδικία που συντελείται εις βάρος της πόλης΄΄

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπαδόπουλος, που διαβεβαίωσε πως όλη η πόλη θα δώσει την ψυχή της για να ανατραπεί αυτή η μεγάλη αδικία, καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους κυβερνώντες “έστω στο και πέντε” να αντιληφθούν το λάθος τους και να καταλάβουν πως η κυβέρνηση υφίσταται τεράστια φθορά από όλη αυτή την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

Συγκεκριμένα, τόνισε: ΄΄Ευχαριστούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβάλουν τον δίκαιο αγώνα μας. Τους ευχαριστούμε που μαζί με εμάς, τρέχουν και αυτοί και καταγράφουν τις εξελίξεις σε αυτό το μέγιστης σημασίας ζήτημα για την πόλη μας. Συγχαρητήρια σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλες τις παρατάξεις, που ήταν και είναι εκεί, στις ραγδαίες εξελίξεις. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τους φορείς που μας στήριξαν, αλλά και στην τοπική Ελληνική Αστυνομία που ήταν πολύ διακριτική και κόσμια η παρουσία της και ο χειρισμός της στις δυσκολίες των εξελίξεων. Σαν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, επειδή στο κομμάτι των κινητοποιήσεων ήμασταν στην πρώτη γραμμή, θέλω να πω και να τονίσω και στον κ. Μπούρα αλλά και στους κυβερνητικούς βουλευτές, στέλνοντας το μήνυμα της πόλης όσο “ψηλότερα” γίνεται, ότι αυτή την κατάφορη αδικία που προσπαθούν να περάσουν στην Αιγιάλεια και τον τόπο που ζούμε, δεν θα περάσει.

Θα δώσουμε την πνοή μας και τις δυνάμεις μας, στον αγώνα για την τελική δικαίωση. Θα εμποδίσουμε την αδικία που συμβαίνει είτε με τους νομικούς τρόπους είτε και με την μάχη σώμα με σώμα, στους δρόμους και στα φορτηγά, όπως χθες (προχθές). Η μεταφορά ματαιώθηκε λόγω της αντίστασής μας. Και θα συνεχίσουμε στο εξής πιο δυναμικά, εάν χρειαστεί. Θέλω να φτάσει το ηχηρό μας μήνυμα στα αυτιά του ίδιου του πρωθυπουργού, έστω και στο… “και πέντε”. Πρέπει να καταλάβει και να του καταστεί σαφές ότι στο πολιτικό κομμάτι και στον κομματικό μηχανισμό αυτής, στην κυβέρνηση υπόκειται φοβερή φθορά. Απαιτούμε να δει ο πρωθυπουργός την αδικία που συμβαίνει σε μία ολόκληρη πόλη. Πρέπει η κυβέρνηση να δει και να καταλάβει το λάθος και να επέμβει θετικά για το Αίγιο. Πολύ φοβάμαι ότι στου Μαξίμου δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και πόσο μεγάλη αδικία τελείται. Ας γίνει μια τελευταία προσπάθεια να δοθεί η σωστή λύση΄΄.

Οι σχολές “φαντάσματα” με λίγους εισακτέους και οι σκοπιμότητες…

Αίσθηση προκαλούν τα όσο κατήγγειλε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου: ΄΄Στο πρόσφατο άρθρο του ο κ. Μπούρας παριστάνει τον πρωτοπόρο και ζητά να ανοίξει συζήτηση για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Η Αιγιάλεια τον ρωτά ξεκάθαρα: Γιατί, αφού συγκρότησε επιτροπή και έφτιαξε τη μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού για το νέο Πανεπιστήμιο που ενέκρινε η Σύγκλητος με την ψήφο της, δεν τόλμησε να «αγγίξει» τις σχολές-φαντάσματα του Πανεπιστημίου Πατρών με ελάχιστου εισακτέους; Την απάντηση την ξέρουμε. Δεν τις άγγιξε γιατί το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν στοχευμένο, να φέρει στην Πάτρα την εξαιρετική Σχολή Φυσικοθεραπείας που έχει μεγάλη ζήτηση, όπως και η σχολή του Αγρινίου που επίσης μεταφέρθηκε. Ξεπλήρωσε γραμμάτια για συγκεκριμένους καθηγητές που τον εξέλεξαν Πρύτανη. Ήταν μια ξεκάθαρη συντεχνιακή εξυπηρέτηση που αποδεικνύεται από τα γεγονότα. Ελπίζουμε το ΣτΕ, εκτός από το τυπικό μέρος, να μπει και στην ουσία και να αντιληφθεί τη δολιότητα αυτής της ενέργειας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr