background img
banner
banner

Άτακτη… υποχώρηση για το φορτηγό, επετεύχθη η πρώτη νίκη!

ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Προσωρινή μεν αλλά σημαντική δε ήταν η «νίκη» που πέτυχαν την Τρίτη 2 Αυγούστου, δήμος Αιγιαλείας και φορείς, αναγκάζοντας τους απεσταλμένους της πρυτανείας του Πανεπιστημίου να εκτελέσουν τη μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, σε… άτακτη υποχώρηση. Καθοριστική ήταν η παρουσία πολιτών, εργαζόμενων στον δήμο, φορέων, δημοτικών συμβούλων και αρχηγών δημοτικών παρατάξεων που κινήθηκαν με πρωτοφανή σύμπνοια για το καλό του τόπου…

Ο πρώτος στόχος ώστε να μην φορτωθεί ο εξοπλισμός του αιγιώτικου πανεπιστημιακού Τμήματος, επετεύχθη, με τους συγκεντρωμένους, ειδικά την κρίσιμη στιγμή της άφιξης του φορτηγού, να δημιουργούν μία… ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να μην επιτραπεί καν στο όχημα της μεταφορικής να πλησιάσει στην είσοδο. Να σημειωθεί ότι εκ μέρους του πρύτανη βρέθηκε στο Αίγιο και νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Πατρών με τον οποίο ο νομικός σύμβουλος του δήμου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος είχε έντονο διάλογο, καθιστώντας του σαφές πως οποιαδήποτε κίνηση μεταφοράς υλικού προς την Πάτρα πριν την 1η Σεπτεμβρίου που τίθεται σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη μεταφορά του Τμήματος, είναι αυθαίρετη και πως θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά.

Όλα αυτά λίγο μετά τις 9.30 το πρωί κι ενώ στον χώρο του Παραρτήματος στην οδό Ψαρών, βρίσκονταν από τις 7.30 , ο δήμαρχος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες. Η λιμενική αρχή έχει κλείσει την είσοδο με υπηρεσιακά οχήματα ενώ είχε βεβαιώσει πέντε κλήσεις για το βυτιοφόρο του δήμου που είχε χρησιμοποιηθεί ως εμπόδιο. Τη στιγμή εκείνη ο δήμαρχος έδωσε εντολή στη δημοτική αστυνομία να… ανταποδώσει τις κλήσεις για τα αυτοκίνητα του Λιμενικού, γεγονός που δημιούργησε ένταση με τον διοικητή του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μιχάλη Κωστάκη να εξηγεί πως οι κλήσεις στο βυτιοφόρο βεβαιώθηκαν καθώς απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο σημείο και ότι σε χερσαία ζώνη λιμένος δεν μπορεί να βεβαιωθεί παράβαση Κ.Ο.Κ. από άλλη υπηρεσία. Δημιουργήθηκε ένταση, ωστόσο επικράτησε η ψυχραιμία με τα οχήματα να παραμερίζονται κι όλα αυτά υπό τη διακριτική παρουσία ανδρών της Αστυνομίας, της ΟΠΚΕ και του Λιμενικού.

Ποιοι συμμετείχαν

Λίγο μετά τις 9.00, μεταξύ άλλων, στον χώρο βρίσκονται ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Γούτος, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (αντιδήμαρχος), η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Μαρία Σταυροπούλου, Γιώργος Ντίνος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Τάκης Τσερεντζούλιας, Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, Βασίλης Τομαράς, Μιχάλης Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Γιώτα Γκρέμου, Γιώργος Κουβαράς, ο γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, οι νομικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπέσκος και Γιώτα Παπαδοπούλου, οι πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών του δήμου, Πρωτοβάθμιας Δημήτρης Ελευθεριώτης και Δευτεροβάθμιας Επαμεινώνδας Δούλος, ο κοινοτικός σύμβουλος Σωκράτης Μαυρίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Λεωνίδας Μαυρουδής κ.ά.

Μονομερής τήρηση του συμβολαίου…

Ακολούθησε υπαίθρια συνέντευξη Τύπου του δημάρχου και των επικεφαλής και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, με πρώτο τον δήμαρχο να αναφέρει: ΄΄Σας ευχαριστούμε πολύ από την πλευρά της συντονιστικής επιτροπής και του δήμου Αιγιάλειας που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και δώσατε το “παρών” σε άμεσο χρόνο προκειμένου να εισακουστούν οι απόψεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την τοπική κοινωνία και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όλους τους φορείς, γιατί αυτός ο αγώνας στηρίζεται από όλους τους κλάδους της περιοχής μας. Η τοπική κοινωνία, έχει με το μέρος της το απόλυτο δίκιο. Το δίκιο αυτό, έχει πλέον γίνει κατανοητό, ακόμα και από εκείνους που λογίζονται ως “εχθροί” της πόλης, με ή χωρίς εισαγωγικά και που σήμερα, θέλουν σε μια απόφαση η οποία είναι αμφισβητήσιμη και αμφίβολης νομιμότητας, τα μεταφερθούν τα αρχεία και το τεχνικός εξοπλισμός και τα υλικά της Σχολής από το Αίγιο, στην πανεπιστημιούπολη Πατρών. Είμαστε υποχρεωμένοι στον όρκο που έχουμε δώσει όλοι μας, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του δήμου και πρωτίστως, την τάξη και την ηθική.

Και αυτό γιατί, από την μία πλευρά το κράτος και το Πανεπιστήμιο και από την άλλη ο δήμος Αιγιάλειας, υπέγραψαν ένα συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που δεν έχει μόνο νομική διάσταση. Είναι ένα συμβόλαιο που υπέγραψαν δύο φορείς μέγιστου κύρους και με σαφέστατη θεσμική βαρύτητα. Το συμβόλαιο, από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών δεν τηρείται. Και ερωτώ, πως απαιτούμε από έναν απλό πολίτη να είναι συνεπής και την ίδια στιγμή το ίδιο το κράτος και το ίδιο το πανεπιστήμιο να μην τηρεί την συμφωνία του και όσα υπέγραψε. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε μια κατάσταση ιδιαίτερη και εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι είτε με τον καλό είτε με τον δυναμικό τρόπο όπως εκφράζεται μέσα από τους αγώνες μας, να κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για την τοπική κοινωνία. Εκφράζουμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική μας κοινωνία και είμαστε όλοι εδώ, με συσπείρωση, για να υπερασπιστούμε τα δίκια μας. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρχηγούς των παρατάξεων να σημειώσουν όσα νομίζουν ότι πρέπει να πουν και να είμαστε μαζί, εδώ, καλώντας κάθε πολίτη μαζί μας σε έναν αγώνα που σήμερα ξεκινά. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει. Αντίθετα, ξεκινά σήμερα. Να ξέρετε ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να υπερασπίσουμε τον όρκο μας΄΄.

Κάθε κυβέρνηση χρωστάει στον δήμο Αιγιαλείας…

Ο Χρήστος Γούτος σημείωσε: ΄΄Το θέμα της μεταφοράς της Σχολής Φυσικοθεραπείας από την πόλη μας, στην Πάτρα, καταλαβαίνετε όλοι ότι, είναι ένα ζήτημα που είναι πάνω από δημοτικές παρατάξεις, γι’ αυτό και είναι σύσσωμη η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Είναι σύσσωμη η απόφαση του κόσμου της Αιγιάλειας και του ίδιου του δήμου. Να υπενθυμίσω ότι πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου, ο δήμος παραχώρησε το καλύτερο κομμάτι της πόλης, να στεγαστεί το ΑΕΙ αλλά και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι κάθε κυβέρνηση, τα τελευταία 15 χρόνια, χρωστάει στον δήμο Αιγιάλειας. Και χρωστάει αυτό που δεν έκανε. Δεν τηρούνται αυτά που είχαν υπογράψει να κάνουν. Η παραχώρηση εκείνη την εποχή, έγινε με δύο τμήματα, με την προοπτική σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν τέσσερα. Τα τέσσερα τμήματα έγιναν δύο. Τα δύο τμήματα έγιναν ένα. Τώρα, πάει να γίνει… κανένα. Γι’ αυτό είμαστε όλοι μαζί εδώ, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε όλο αυτό που συμβαίνει και προσπαθήσουμε να πράξουμε αυτό που μοιάζει με ακατόρθωτο. Διατηρώ μια μικρή ελπίδα ότι ίσως μας ακούσουν και ίσως αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους. Εμείς δεν θα παλέψουμε, όπως και κάθε δημότης της Αιγιάλειας για την τελική δικαίωση΄΄.

Αγνόησαν απειλές…

Από την πλευρά του, ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος επισήμανε: ΄΄Η σημερινή μας συγκέντρωση – αντίδραση, είναι ένα μέρος των κινητοποιήσεων της υποστήριξης της παραμονής της Σχολής στην πόλη μας. Δεν πρέπει να δεχτούμε το θέμα αυτό μοιρολατρικά, σε καμία περίπτωση. Θεωρούμε ότι ήταν μια άδικη απόφαση. Μία απόφαση που δεν είχε καμία σχέση με κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο. Είχε μόνο σαν γνώμονα την οικονομία, μέσα από την απροθυμία της κυβέρνησης να διαθέσει χρήματα για την ανάπτυξη του επιστημονικού προσωπικού και την ενδυνάμωσή του. Με τις συγχωνεύσεις και τις μετακινήσεις αυτές πλήττεται ο τόπος και αυτοί, αδιαφορώντας για το αν θα πληγεί η Αιγιάλεια ή η γενικότερα η Παιδεία. Θέλουν να σβηστεί από τον ακαδημαϊκό χάρτη ένα παραγωγικό τμήμα, που θεωρείται άκρως πετυχημένο και με μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Δεν θα αποδεχτούμε αυτή την απόφαση μοιρολατρικά. Δεν θα αφήσουμε να εμφανίζονται αυτοί οι υπερασπιστές της νομιμότητας και να είμαστε εμείς οι “παράνομοι” και οι υπαίτιοι. Ξέρουμε ποιοι είναι οι νόμιμοι και ποιοι οι παράνομοι. Δίχως κανένα επιχείρημα και χωρίς τα απαραίτητα κριτήρια, θέλουν να απομακρύνουν μια Σχολή άκρως επιτυχημένη. Αγνοούμε τις απειλές τους, αγνοούμε την οποιαδήποτε τρομοκρατία. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και νικηφόρος. Καλούμε όλο τον κόσμο μαζί μας. Η αντίδραση θα μεγαλώσει και θα έχει συνέχεια. Ας πάρουν πίσω αυτή την απόφασή τους. Αρκεί ο κόσμος να το πιστέψει και να το παλέψει, εμείς θα είμαστε πάντα, μπροστά΄΄.

Συντηρούνται τμήματα με μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων…

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αποκάλυψε κάποια στοιχεία που εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Όπως είπε, ΄΄για άλλη μία φορά ο κ. Μπούρας είναι ασυνεπής και ως προς τον λόγο του και ως προς τα έργα του. Από την περασμένη εβδομάδα ζητώντας τη συνδρομή της Εισαγγελίας και της λιμενικής αρχής απαίτησε σήμερα Τρίτη νωρίς το πρωί να ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού στην Πάτρα. Τον καλούμε δημόσια, μετά τη χθεσινή μας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μας απαντήσει και αυτός και η κ. Κεραμέως γιατί τουλάχιστον δέκα σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών είχαν αριθμό εισακτέων μονοψήφιο άλλο τμήμα να λαμβάνει έναν φοιτητή κι άλλο τρεις, αυτές οι σχολές αξιολογήθηκαν; Γιατί τη Φυσικοθεραπεία του Αιγίου που είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα από πλευράς πλήρωσης θέσεων την ξεκληρίζουν; Που είχε στο 100% με την ελάχιστη βάση εισαγωγής την πλήρωση των θέσεων και είναι μία από τις καλύτερες σχολές. Αυτή του την απόφαση δεν μπόρεσε να τη δικαιολογήσει ποτέ. Τον εκθέτουν τα αποτελέσματα των βάσεων με σχολές φαντάσματα που συντηρεί μέσα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και τις συντηρεί για συγκεκριμένους συντεχνιακούς λόγους. Θα πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση, αφού προκάλεσε την αιγιώτικη κοινωνία, το ακαδημαϊκό σύστημα και προσβάλει ευθέως ολόκληρη την κοινωνία θα πρέπει πλέον να απολογηθεί. Η Αιγιάλεια δεν διαπραγματεύεται, το μήνυμα πλέον είναι ξεκάθαρο. Θα μας βρίσκουν όλους απέναντί τους και δεν θα τους περάσει΄΄.

Τα… ανύπαρκτα επιχειρήματα του πρύτανη

Εκ μέρους της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» και της Βάσως Ψυχράμη που απουσίαζε, ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Ευχαριστώ όλους που ανταποκρίθηκαν, δημοσιογράφους, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους, φορείς και πολίτες που ήρθαν να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημά μας. Το αίτημα είναι δίκαιο για πολλούς λόγους. Πρόκειται για μία σχολή μέσα την πρώτη δεκάδα ως προς την πλήρωση θέσεων, με υψηλές βάσεις εισαγωγής με φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και όχι σαν κάποιες άλλες σχολές που έκλεισαν γιατί δεν πήγαιναν ποτέ, είναι μία σχολή που συμβάλει στη στήριξη του Νοσοκομείου του Αιγίου και την Ορθοπεδική Κλινική κάνοντας την πρακτική τους εκεί. Επισκεφθήκαμε με την κ. Ψυχράμη και την κ. Γκρέμου ως παράταξη τον κ. Μπούρα και οι δύο λόγοι που μας ανέφερε ότι μεταφέρει τη σχολή είναι γελοίοι. Ο ένας είναι γιατί οι καθηγητές δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται στο Αίγιο και ο άλλος ότι του έκοψε το υπουργείο τη χρηματοδότηση τον προϋπολογισμό και θέλει να μειώσει τα έξοδα. Αυτό μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε΄΄.

Στο σημείο εκείνο κατέφθασε το φορτηγό της μεταφορικής εταιρείας που έστειλε ο πρύτανης, ενώ άπαντες μεταφέρθηκαν έμπροσθεν του οχήματος, δημιουργώντας «τείχος» ώστε να μην περάσει. Μετά από έντονες συζητήσεις κυρίως μεταξύ των δύο νομικών και υπό την απειλή των μηνύσεων και της αυτόφωρης διαδικασίας, το φορτηγό και οι απεσταλμένοι του πρύτανη, αποχώρησαν.

Δικαίωση μετά την οπισθοχώρηση

Ακολούθησαν δηλώσεις με τον κ. Καλογερόπουλο να κάνει λόγο για μία πρώτη νίκη. Συγκεκριμένα, είπε: ΄΄Σήμερα ο δήμος Αιγιαλείας κατήγαγε μία πρώτη προσωρινή νίκη. Ήδη, αυτοί οι οποίοι ήθελαν να καταστρέψουν την πόλη και την παιδεία στην Ελλάδα, έχουν πάρει τα πράγματά τους και έφυγαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συμπαρίστανται σε αυτό τον αγώνα. Όλους τους φορείς και κάθε πολίτη του Αιγίου που είναι παρών, αλλά και που με την παρουσία του κάθε φορά σε αυτούς τους αγώνες, μας βοηθάει και να τονίσω ότι ήταν νίκη μεγάλη και περιφανής για την Αιγιάλεια αλλά είναι η πρώτη. Έχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας. Παρακαλώ να είμαστε εδώ συνεχώς, στις επάλξεις, δηλαδή στην είσοδο του Πανεπιστημίου. Θέλω όλοι μαζί, αφού συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα, να ξεκινήσουμε μία καινούρια πορεία, που θα έχει το αγωνιστικό χαρακτήρα να έρθει πανεπιστημιακά τμήματα στην πόλη. Εάν δεν τηρηθούν τα συμπεφωνημένα σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει το δημόσιο, τότε φαίνεται ότι έχουμε ένα κράτος που είναι ασυνεπές και η κάθε αλλαγή, του κάθε πρύτανη επιφέρει και τις αλλαγές στην τοπική μας κοινωνία παράνομα. Διότι δεν μπορεί οι συμβάσεις να αλλάζουν επειδή άλλαξαν τα φυσικά πρόσωπα. Ευχαριστώ όλους, είμαστε εδώ κι επειδή έχουμε πολλά προβλήματα και κοινωνικά και πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, η βλάβη για την Αιγιάλεια θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό΄΄.

Πρωτοφανής ομοθυμία

Επίσης, ο κ. Γούτος ανέφερε: ΄΄Σήμερα αποδεικνύεται πως η δύναμη της πόλης είμαστε εμείς, ο καθένας ξεχωριστά και όταν εμείς ξεκινάμε συντονισμένα και ενωμένα οποιονδήποτε αγώνα, είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. ας συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα έστω και από σήμερα και ελπίζω και εύχομαι ότι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό που μέχρι σήμερα φαινόταν αδιανόητο. Να αντιστρέψουμε δηλαδή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας αλλά και να ενισχύσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή και με άλλες σχολές. Σε αυτό θα επικεντρωθούμε από σήμερα και πέρα, αυτός ο αγώνας θα είναι μεγάλος, δύσκολος και χρονοβόρος γιατί ο στόχος που θα πρέπει να βάλει από σήμερα και στο εξής η πόλη, θα είναι όχι να μένει σε αυτά που κάποτε πήρε, αλλά, σε κάθε περίπτωση να ενισχύσει και να βγει από αυτό ακόμη πιο δυνατή΄΄.

Μετά και τις εξελίξεις, ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται. Ήταν μία νίκη. Καθήκον μας από αύριο είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε περισσότερο κόσμο γιατί οι αγώνες συνεχίζονται και τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, δεν τελείωσε τίποτα. Άρα λοιπόν, μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου, μεγαλύτερη μαζικότητα και πιστεύω ότι στο τέλος θα φύγουν και θα ξαναπατήσουν εδώ όσοι επιθυμούν ή συμβάλλουν στη μεταφορά΄΄.

΄΄Τον Απρίλιο του 2021, το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβρη του 2021 θα έχει πάρει τη σχολή να την πάει στην Πάτρα. Από τον αγώνα που κάναμε σαν πόλη, ο δήμος μαζί με τους φορείς, αποτρέψαμε πέρυσι το «έγκλημα» και κρατήσαμε τη σχολή. Φέτος, πηγαίνουν να επαναλάβουν το ίδιο. Δεν ακούμε τίποτα, ξεκαθαρίζουμε το εξής: ΄΄Επειδή έχουμε δίκιο κι αυτό το γνωρίζει και ο τελευταίος του πολιτικού συστήματος. Ή θα σταθούν κοντά μας ή θα απέχουν και θα μας βρουν απέναντί τους. η μεταφορική με εντολή του κ. πρύτανη και των δικηγόρων του, έκανε πίσω΄΄, είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Τους ξεκαθαρίζουμε ότι αν επιστρέψουν, θα βρουν τους διπλούς εδώ γιατί θα έχουμε και περισσότερο χρόνο να κινηθούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που λέει το Προεδρικό Διάταγμα και θα έχει συζητηθεί από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής, μέσα από την οποία περιμένουμε δικαίωση, να επιτρέψουμε να γίνει το έγκλημα εις βάρος της πόλης. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης, προς πάσα κατεύθυνση, γιατί αν δεν το ακούσουν, αυτοί θα βγουν χαμένοι΄΄.

Αμέσως μετά, ο κ. Μαρινόπουλος δήλωσε: ΄΄Σήμερα σημειώθηκε η πρώτη νίκη για την παραμονή της σχολής στην Αιγιάλεια και επετεύχθη γιατί το αίτημά μας είναι δίκαιο. Έφυγαν σαν κυνηγημένοι και ο λόγος είναι γιατί και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν δίκιο σε αυτό που πηγαίνουν να κάνουν. Και ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι για να εξυπηρετήσουν συντεχνίες και συγκεκριμένα συμφέροντα. Η πόλη, οι φορείς, οι δημοτικές παρατάξεις θα είμαστε απέναντι από όλα αυτά. Δεν επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει ταφόπλακα στον δήμο της Αιγάλειας.

«Αλαζονεία και άγνοια του νόμου»

Τέλος, ο κ. Μπέσκος δήλωσε: ΄΄Όπως έχουμε επισημάνει, η όλη διαδικασία σε σχέση με τη μεταφορά της σχολής, είναι παράνομη. Παρανομία υπήρξε στη λήψη της απόφασης όπου δεν υπήρχαν οι τυπικές διαδικασίες που λέει το Π.Δ. και ο νόμος που πρέπει να προηγηθούν. Και σήμερα, ακόμη και στην υλοποίηση του Π.Δ. που ξεκινάει από 1/9 όταν και γίνεται η έναρξη ισχύος, ήρθαν να πάρουν τα πράγματα νωρίτερα. Εμείς έχουμε κάνει και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ και θα βγει η απόφαση πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. Η πρυτανική αρχή όμως, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, να επηρεάσει τη συζήτηση επιτροπής αναφορών και να πει ότι τα πήραμε και είναι έτοιμοι, ήρθε σήμερα αυθαιρετώντας παρουσία δικηγόρου, να πάρει την υλικοτεχνική υποδομή. Προσωπικά κατέστησα σαφές σε όλους ότι όποιος τολμήσει να μπει μέσα στο Τμήμα να κάνει μεταφορά θα δεχθεί μήνυση για αυτοδικία και όποιοι άλλοι του έχουν δώσει εντολή και βέβαια θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία. Βεβαίως μετά από αυτό έφυγαν και επιπλέον να λάβουμε υπόψη μας πως όταν κάποιος έχει δίκιο δεν φεύγει, άρα αποδεικνύεται η αλαζονεία που υπάρχει για το θέμα και η άγνοια του νόμου που έχει η πρυτανική αρχή και την εφαρμόζει στην περιοχή μας. εμείς θα συνεχίσουμε νομικά όλες τις διαδικασίες ήδη σήμερα κοινοποιείται και στην υπουργό Παιδείας η αίτηση αναστολής και αίτηση ακυρώσεως, θα κοινοποιηθεί μέχρι το μεσημέρι και στον πρύτανη, ενώ σε 5 μέρες πρέπει να αποστείλουμε φάκελο στη διοίκηση κι ελπίζουμε το ΣτΕ να κάνει αυτό το οποίο λέει ρητά ο νόμος και προκύπτει ξεκάθαρα ότι έχουν παρανομήσεις κατά τη μεταφορά του Τμήματος΄΄.

Λίγο μετά τις 20 Αυγούστου η συζήτηση περί αναστολής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης 2/8 κοινοποιήθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας σε Υπουργό Παιδείας και Πανεπιστήμιο Πατρών, τα δικόγραφα της αίτησης αναστολής και αίτησης ακύρωσης του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι οι διάδικοι οφείλουν να προσκομίσουν έγγραφα στην επιτροπή αναστολών του ΣτΕ εντός 5 ημερών από την κοινοποίηση. Μετά τη συγκέντρωση των εγγράφων η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει και αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα η σχετική απόφαση επί του αιτήματος αναστολής εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος. Τέλος, η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ προσδιορίστηκε για την 13η Οκτωβρίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr