background img
banner
banner

Συγκινητικές στιγμές στο «Συναπάντημα μνήμης: Κύπρος – Αιγιάλεια»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κερύνειας Αιγιαλείας στο «Συναπάντημα μνήμης: Κύπρος – Αιγιάλεια»,  στο πλαίσιο του θεσμού Οινοξένεια – Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας, το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή που σηματοδότησε την προσφυγιά, οι ήδη αδελφοποιημένοι δήμοι Αιγιάλειας και Κερύνειας Κύπρου, ενώθηκαν ξανά στην πλατεία Κερύνειας που έχει κατασκευαστεί με δωρεές του ομώνυμου δήμου της Κύπρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας προς τιμήν του Μιχαλάκη Λεπτού, ευεργέτη και χορηγού της ανακατασκευής της πλατείας Κερύνειας, παρουσία των δύο του γιων, Γιώργου και Παντελή Λεπτού. Τα αποκαλυπτήρια έγινα από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.  Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κερύνειας κ. Σκούρας και ο κ. Λαδόπουλος εκπρόσωπος του κ. Χατζηκωστή  που ήταν και εκείνος ευεργέτης της Κερύνειας.

Κατόπιν, ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Κερύνειας Κύπρου και αναλυτική παρουσίαση από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κερύνειας Ιωσήφ Βιολάρη, μέσα κλίμα συγκίνησης για την μαρτυρική πόλη της Κερύνειας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος του Δήμου Κερύνειας Κύπρου Μαρία Μουστάκα Κουρούγιαννη.

Στη συνέχεια η σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου παρουσίασε τις εξαιρετικές κυπριακές παραδοσιακές συνταγές που είχε προετοιμάσει χρησιμοποιώντας υλικά από την Αιγιάλεια με το κοινό να δοκιμάζει τα εδέσματα συνοδεία των εξαιρετικών οίνων του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.

Η βραδιά έκλεισε με εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα με μνήμες από Μικρασία από τους χορωδούς των συλλόγων: “Αίολος” Βαλιμιτίκων, “ο Βύρων” Λόγγου, ΚΑΠΗ Αιγίου και Ενηλίκων Διακοπτού με την συνοδεία στο πιάνο και τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση. Μαζί τους η Ελευθερία Βλάσση, η Μαντώ Γκολφινοπούλου και ο Γιάννης Καραμάνος. Μοναδική και η παρουσία του Χορευτικού  Ομίλου Αιγίου που «έντυσε» χορευτικά την εκδήλωση.

Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, εκφράζονται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στην εταιρία Γαλακτοκομικών «Κόμης» .


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr