background img
banner
banner

Αγιασμός στο σχολείο που ήταν μαθητής

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Θυμήθηκε τα σχολικά χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Ιερώνυμος το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της διεύθυνσης του σχολείου να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε στο 1ο Γυμνάσιο με τις ευλογίες του Δεσπότη που μίλησε στους μαθητές, τονίζοντας πως: «Ευλογημένοι από το Θεό, να αρχίσετε τη σχολική σας χρονιά με πνευματική, ψυχική και σωματική δύναμη, έτσι ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε σε αυτά τα οποία θα αρχίσετε από αύριο να μαθαίνετε μέσα στις τάξεις ο καθένας από εσάς.
Να έχετε λοιπόν με τη βοήθεια του Χριστού μας, της Παναγίας μας της Τρυπητής εδώ, αλλά και των καλών μας και των καλών σας διδασκάλων αντοχές πολλές, δύναμη πολλή, πνευματική και ψυχική δύναμη, την οποία αυτή, την ψυχική και πνευματική την αντλείτε από το Χριστό.”

Τι προέτρεψε τους μαθητές

Και θα σας πω κάτι… Μη ξεχνάτε όταν φεύγετε από το σπίτι σας να κάνετε το σημείο του σταυρού, και να ζητάτε από την Παναγία μας και τους Αγίους μας…
Κάντε το κι αυτό, δοκιμάστε το κι αυτό σας παρακαλώ, δηλαδή να κάνετε το σταυρό σας και να φεύγετε από το σπίτι και να λέτε «Χριστέ μου, Παναγία μου, Άγιοι, ελάτε σήμερα, είναι δύσκολα τα μαθήματα, έχουμε πολλά μαθήματα, έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία, ελάτε κι εσείς Άγιοι να βοηθήσετε», και θα δείτε πώς ο Χριστός μας όταν το ζητήσουμε και όποτε του το ζητήσουμε, θα είναι μαζί μας.

Να έχετε λοιπόν μία ευλογημένη καλή χρονιά και να συγχαρώ και τους γονείς που έχουν έρθει σήμερα να συμμετέχουν στον Αγιασμό και να πω καμαρώνω τα παιδιά σας, καμαρώνω τα παιδιά του Αιγίου, που και σας, σας καμαρώνω τους καλούς γονείς που αναθρέφετε τέτοια και ευλογημένα και χαρούμενα παιδιά.
Καλή Χρονιά παιδιά μου να έχετε.»

Ήταν η διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, που πριν τον αγιασμό είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μητροπολίτη, αλλά και μετά στην αίθουσα των καθηγητών, όλοι μαζί άκουσαν τον Σεβασμιότατο να μιλά για τις δικές του μέρες στο σχολείο, αλλά και για τη συμπεριφορά των νέων σήμερα που όλα κινούνται στους ρυθμούς της τεχνολογίας.

Τον Μητροπολίτη συνόδευαν οι πατέρες Αθανάσιος Λιακόπουλος και Βασίλειος Πετρόπουλος, ενώ το δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, με τον κ. Ιερώνυμο να αγιάζει δύο ακόμα σχολεία κατά τη χθεσινή ημέρα, το δημοτικό σχολείο Ροδοδάφνης και το 2ο Λύκειο Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr