background img
banner
banner

Αστέρας Τέμενης BC: Έκλεισε το ρόστερ, ξεκίνησε προετοιμασία

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΌ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε από την Δευτέρα, 29 Αυγούστου, στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγίου η ομάδα μπάσκετ του Αστέρα Τέμενης. Παρόντες ήταν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα καθώς και οι επτά που παρέμειναν από το περυσινό ρόστερ. Στους Ράπτη, Γκούτη, Δούβο, Βλάχο, Βαγενά, Σταθακόπουλο, Καρακάση προστέθηκαν έξι νέα πρόσωπα.

Η διοίκηση και ο προπονητής Αρης Ξενούλης έθεσαν ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που στόχο θα έχει τη γρήγορη παραμονή και… ότι καλύτερο προκύψει. Σήμερα συμπληρώνονται πέντε ημέρες προπονήσεων ενώ το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν και τα πρώτα φιλικά. Το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί και μόνο αν προκύψει κάτι της τελευταίας στιγμής μπορεί να διαφοροποιηθεί.

Τάσος Βλάχος

Λαδικός και Αργυρόπουλος τα τελευταία αποκτήματα

Τέσσερις είναι οι παίκτες που αποχώρησαν από το περυσινό ρόστερ και συγκεκριμένα οι Σωτηρόπουλος, Βούλγαρης, Τεμπέλης και Γαλιάνος και αποκτήθηκαν έξι με τελευταίους χρονικά τους Αλέξανδρο Λαδικό και Δημήτρη Αργυρόπουλο. Ο τελευταίος είναι 21 χρόνων με ύψος 1.83, αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ και πέρυσι έπαιξε στην Αγγλία. Ο 22χρονος (1.97) Αιγιώτης Αλέξανδρος Λαδικός όπως είναι γνωστό έπαιζε στον Κεραυνό (έχει αγωνιστεί και στον Ήφαιστο/Αχιλλέα) και αναμένεται να βοηθήσει μέσα στη ρακέτα συμπληρώνοντας την εξάδα των παικτών στις θέσεις 4 και 5, μαζί με Σταθακόπουλο, Βαγενά, Τσινούκα, Οικονομίδη και Θεοδωρόπουλο.

Αλέξανδρος Λαδικός

Ο Γρηγόρης Τσινούκας αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική προσθήκη του Αστέρα Τέμενης εν όψει της “παρθενικής” συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η! Πέρυσι το καλοκαίρι ο Αιγιώτης παίκτης πήρε τη μεγάλη απόφαση – για λογαριασμό της Ακράτας – να επιστρέψει στα παρκέ του μπάσκετ, 4,5 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στα 40 του χρόνια ο, ύψους 1.93 φόργουορντ/σέντερ ενίσχυσε την ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας στην Α2 ΕΣΚΑ-Η, με την οποία είχε αγωνιστεί και στη Γ΄ Εθνική, φορώντας τη φανέλα της συνολικά για πέντε σεζόν από το 2006 έως το 2011. Δεν σταμάτησε ποτέ να γυμνάζεται όλα αυτά τα χρόνια και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο, όντας ο πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ της Ακράτας την περυσινή σεζόν.

Εμπειρία και νιάτα

Η μεταγραφή του Θανάση Ζαφείρη που ακολούθησε, είναι σίγουρα η πιο σημαντική της ολιγόχρονης ιστορίας του Αστέρα. Οι συστάσεις για τον 35χρονο (1.88) γκαρντ περιττεύουν. Έχει φτάσει να αγωνιστεί μέχρι την Basket League με τον Απόλλωνα Πατρών, σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας με τον Φάρο Κερατσινίου αλλά και την Εθνική Ενόπλων σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις. Πέρυσι έπαιξε στην Α1 ΕΣΚΑ-Η με την ομάδα του Παναχαϊκού.

Θανάσης Ζαφείρης

Η τρίτη μεταγραφή ακούει στο όνομα Τηλέμαχος Οικονομίδης. Ο 22χρονος (1.97) φόργουορντ τα δύο τελευταία χρόνια έπαιζε στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η με τον Παναχαϊκό ενώ το 2018, ερχόμενος στην Πάτρα ως φοιτητής, πέρασε για λίγο και από τον Κεραυνό, όταν η ομάδα του Αιγίου έπαιζε στη Γ΄ Εθνική. Ο Οικονομίδης κατάγεται από το Ξυλόκαστρο και ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, συνέχισε στο εφηβικό του Προμηθέα και αναμένεται να δώσει λύσεις μέσα στη ρακέτα ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση “3”.

Χρήστος Θεοδωρόπουλος

Πολύ σημαντική είναι και προσθήκη του Χρήστου Θεοδωρόπουλου που πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Αίολου Αγυιάς στην Γ εθνική. Ξεκίνησε τα μπασκετικά του βήματα στις ακαδημίες του Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας όπου σε πολύ μικρή ηλικία κατάφερε να αγωνιστεί στην αντρική ομάδα. Έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή και Αίολο Αγυιάς στις κατηγορίες Α1-ΕΣΚΑΗ και Γ Εθνική. Αγωνίζεται στις θέσεις 4-5 εχει ύψος 1,97 και είναι 26 χρονών.

Νέος φυσικοθεραπευτής ο Χρ. Γεωργίου

Η διοίκηση ανακοίνωσε τη συνεργασία του συλλόγου με τον φυσιοθεραπευτή Χριστόφορο Γεωργίου που θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας τη νέα σεζόν (φωτό).

Αύριο η γιορτή της ομάδας στην Τέμενη

Αύριο Σάββατο, στο beach bar “Αν”, στην παραλία της Τέμενης θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του Αστέρα Τέμενης για την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και η παρουσίαση του ρόστερ. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, ο χώρος αναμένεται να κατακλυστεί από τους φίλους της ομάδας ενώ θα δώσουν το παρών και “υψηλοί” προσκεκλημένοι από τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.

Το Ρόστερ

Γιώργος Ράπτης 26 1.85
Άγγελος Δούβος 31 1.83
Άρης Γκούτης 25 1.90
Δημήτρης Καρακάσης 30 1.90
Αναστάσιος Βλάχος 22 1.87
Θανάσης Ζαφείρης 35 1.88
Δημήτρης Αργυρόπουλος 21 1.83
Τηλέμαχος Οικονομίδης 22 1.97
Γρηγόρης Τσινούκας 40 1.93
Διαμαντής Σταθακόπουλος 22 1.98
Αλέξανδρος Λαδικός 22 1.98
Τάσος Βαγενάς 26 1.93
Χρήστος Θεοδωρόπουλος 26 1.97
Προπονητής Άρης Ξενούλης Βοηθός Προπονητή Μπαλτζώης Κων/νος Γενικός Αρχηγός Ζεντέφης Κων/νος


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr