background img
banner
banner

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από την αντιδημαρχία Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

H αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αιγιαλείας διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία, με την υποστήριξη της μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Αιγίου, καθώς και τον Αχαϊκό Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας – ΑΣΠΠΑΜΑ.

΄΄Ο κορωνοϊός μας ανάγκασε να μένουμε ασφαλείς, όμως κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει. Κάθε ημέρα που περνάει, τα αποθέματα αίματος μειώνονται. Γι’ αυτό γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Κέντρου Κοινότητας.

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι ανάγκες…

Όπως τόνισε στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ΄΄ο δήμος Αιγιαλείας συμμετέχει στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες. Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο. Το καλοκαίρι, όπως συνηθίζεται άλλωστε πάντα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στους δρόμους από την αύξηση των μετακινήσεων. Έτσι και φέτος όπου τα αποθέματα αίματος δείχνουν να λιγοστεύουν. Είναι χρέος μας απέναντι στους συνανθρώπους μας να προσφέρουμε αίμα. Είναι χρέος μας απέναντι στην ίδια τη ζωή΄΄.

Επιπλέον, η κ. Βασιλακοπούλου επισήμανε: ΄΄Ο μέσος όρος ζωής του πληθυσμού έχει αυξηθεί, συνεπώς αυξάνονται και οι πιθανότητες για μετάγγιση. Η εξέλιξη της ιατρικής με την εφαρμογή σύγχρονων χειρουργικών επεμβάσεων (καρδιοχειρουργικές, μεταμοσχεύσεις κ.λπ.) και θεραπευτικών μεθόδων (χημειοθεραπείες) απαιτεί μεγάλες ποσότητες αίματος. Κάθε ημέρα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, χρειάζονται αίμα και πολλοί από αυτούς επειγόντως γιατί απειλείται η ίδια τους η ζωή. Σήμερα μπορεί να αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας! Δυστυχώς μέχρι στιγμής ο άνθρωπος δεν κατάφερε να κατασκευάσει τεχνητό αίμα. Έτσι, η ανθρώπινη προσφορά αίματος είναι πολύτιμη!΄΄.

Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ το «ραντεβού» κοινωνικής προσφοράς

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρες 9:30 – 14:00, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αιγίου ( Μελετοπούλων 7 Αίγιο). Απαραίτητος ο ΑΜΚΑ, για τη συμμετοχή.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να δώσει κάποιος αίμα; Να είναι 18 – 65 χρόνων. Να αισθάνεται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας. Να μην έχει κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα με την υγεία του. Να έχει κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα τουλάχιστον 5 ώρες. Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα ή να έχουν περάσει 3 ώρες από ένα πλήρες γεύμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Υγείας , Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής ου Δήμου: 26910 26136.
΄΄Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον κόσμο για την ανταπόκρισή του. Γνωρίζουμε την ευαισθησία των Αιγιαλέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξουν εμπράκτως την έγνοια τους για τον συνάνθρωπο πάσχοντα΄΄, κατέληξε η αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr