background img
banner
banner

Εόρτασε με λαμπρότητα το ορεινό παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσταθίου

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΦΤΕΡΗΣ

Με πάσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ο Άγιος και Μεγαλομάρτυρας Ευστάθιος, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην Φτέρη. Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε το πρωί μετ’ αρτοκλασίας, με ιδιαίτερη κατάνυξη, τόσο εντός όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του γραφικού παρεκκλησίου.

Οι πιστοί συμπροσευχήθηκαν με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ανατολικής Αιγιάλειας π. Χαράλαμπο Καρούζο, τον κτήτορα του Ιερού εορτάζοντος Παρεκκλησίου π. Ανδρέα Βογιαντζή αλλά και τους υπόλοιπους ιερείς που συλλειτούργησαν, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κατανυκτικό κλίμα.

Έψαλλαν ο Βασίλης Μελισσουργός, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας και ο Ιεροψάλτης του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τέμενης.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος κ.ά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν στο νεόχτιστο Αρχονταρίκι του Ναού, καφές, γλυκά, αναψυκτικά και κουλουράκια, ενώ άπαντες ευχήθηκαν «ο Άγιος Ευστάθιος να χαρίζει υγεία, δύναμη, σταθερότητα και υπομονή σε όλους!».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr