background img
banner
banner

Κάλεσμα σε όσους αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ξεκινά με πολύ κέφι μία νέα δημιουργική μουσική χρονιά και υποδέχεται με αγάπη στην αγκαλιά της άτομα από την Αιγιάλεια αλλά και την Πάτρα, που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι ή τους αρέσει να τραγουδούν, ώστε να εκφραστούν μέσα από το αξιόλογο έργο της.

Μπορούν να συμμετέχουν στη Χορωδία άντρες ή γυναίκες όλων των ηλικιών με ή χωρίς γνώσεις μουσικής. ΄΄Συμμετέχουμε στη Χορωδία με μοναδική προϋπόθεση, να αγαπάμε την μουσική και το τραγούδι. Η συμμετοχή μας σε μία χορωδία, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνει το στρες και βελτιώνει την ψυχική μας διάθεση, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Φυσικά και όποιος/α το επιθυμεί μπορεί να έλθει να παρακολουθήσει τις πρόβες και να γνωρίσει από κοντά: 1) Το έργο της χορωδίας μας, 2) Τα οφέλη από τη συμμετοχή μας στη χορωδία, 3) Να γνωρίσει την αξία και τη δύναμη του ομαδικού πνεύματος, 4) Να γνωρίσει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, 5) Να γνωρίσει τη φιλικότητα και την ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ των μελών και εφόσον αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα, η χορωδία με χαρά θα τον/την δεχθεί΄΄.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας είναι έργα Ελλήνων συνθετών, οι Ωδές από το έργο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, το κορυφαίο έργο «Ολυμπιακός Ύμνος» του Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Σαμάρα, σε ποίηση και στίχους του Κωστή Παλαμά, το λαϊκό τραγούδι, το έντεχνο, το παραδοσιακό τραγούδι, οι καντάδες κ.ά. Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετέχει κάθε χρόνο σε πολλά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις εντός και εκτός Αιγίου, οργανώνει επίσης και το δικό της ετήσιο φεστιβάλ. Τη Διεύθυνση της χορωδίας έχει η εξαίρετη σοπράνο, Αλίκη Ζαφείρη. Τη χορωδιακή γραφή έχει ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, Ανδρέας Αδαμόπουλος. Οι πρόβες και οι ακροάσεις της χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο και ώρα 7-9μ.μ. (η ώρα αλλάζει με τον ερχομό του χειμώνα), στην αίθουσα της Ιονίου Βιβλιοθήκης Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από τη Φανερωμένη), στο Αίγιο. Έναρξη πρόβας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Τηλ. επικοινωνίας – πληροφορίες 6979055162.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr