background img
banner
banner

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.: Η Αιγιάλεια εκτός νυμφώνος

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΦΛΟΚΑ ΑΛΛΑ…

Τη μη πρόβλεψη για εξυπηρέτηση του δήμου Αιγιαλείας από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση Φλόκα που δημοπρατήθηκε, «καυτηριάζει» η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α), τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να σημάνει… συναγερμό στον δήμο Αιγιαλείας καθότι φαίνεται πως μένει δίχως λύση εναπόθεσης…

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της παράταξης του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Προκηρύχθηκε από τον ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας ο διαγωνισμός για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων στο Φλόκα. Σύμφωνα με τη διακήρυξη ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 44,4 εκατ. ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου 2022, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου.

Το έργο δηλαδή η κατασκευή και 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία και δικαίωμα προαίρεσης για εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων ή και πρόσθετο εξοπλισμό χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας». Η Αιγιάλεια κατά τα φαινόμενα δεν συμπεριλαμβάνεται στους δήμους που θα μπορούν να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο εργοστάσιο αυτό ,αφού η χωρητικότητα του συν τις επεκτάσεις δεν επαρκεί για την Πάτρα και τους γειτονικούς δήμους της΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Ο εφιάλτης θα είναι μόνιμος πια, με το δήμο να αιμορραγεί οικονομικά όσο θα υπάρχει η δυνατότητα ακόμα για μεταφορά σε άλλους δήμους ,αλλά και αυτή η «λύση» έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Η αδιαφορία του κράτους και η αδράνεια της δημοτικής αρχής θα πνίξουν την Αιγιάλεια στα σκουπίδια τα επόμενα χρόνια. Τώρα που ο πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Ι.Σ.Α πανηγυρίζει, για την Αιγιάλεια πρέπει να σημάνει συναγερμός΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr