background img
banner
banner

Ο Ζαχαρίας και οι ώρες του στο 1ο Γυμνάσιο!

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Μεγάλης απήχησης έτυχε την περασμένη εβδομάδα η εικόνα ενός χαριτωμένου σκύλου, του Ζαχαρία, στους διαδρόμους του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, ο οποίος έχει «αγκαλιαστεί» από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία του Αιγίου, δίνει το καλύτερο παράδειγμα όχι μόνο στους νεότερους αλλά και σε όλη την κοινωνία!

΄΄Η ευχάριστη έκπληξη από τον αγιασμό που παρευρέθηκα έως εκπρόσωπος του δήμου Αιγιάλειας με τον Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο για την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς του 1ου γυμνασίου Αίγιου, ήταν ένα αδέσποτο το οποίο φροντίζουν με πολλή αγάπη. Ήμαστε πολλοί που σεβόμαστε τα ζωάκια και γινόμαστε όλο και περισσότεροι΄΄, ήταν το σχόλιο του αντιδημάρχου, πρόεδρου της Επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα Γιώργου Φραγκονικολόπουλου.

Πολύ τρυφερή και η τοποθέτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια» επί του θέματος: ΄΄Ξεκίνησαν τα σχολεία, ναι! Θα παίζω πάλι με τους φίλους μου. Θα τρώω και κάνα μεζεδάκι από το κολατσιό τους, γιατί με προσέχουν. Και όσο κάνουν μάθημα εγώ θα ξαπλώνω να δροσίζομαι για να είμαι έτοιμος για το διάλειμμα. Πόσο τυχερός είμαι που με αφήνουν να βρίσκομαι μαζί τους και να είμαι ανάμεσα στα παιδάκια. Ξέρετε, νομίζω ότι μοιάζουμε, σκεφτόμαστε αθώα, θέλουμε αγάπη και παιχνίδι και κάνουμε την καλύτερη παρέα. Ελπίζω όταν μεγαλώσουν, να μην χάσουν την παιδικότητά τους και να θυμούνται τις ώρες που περάσαμε μαζί, να σέβονται όλα τα αδεσποτάκια στον δρόμο, να τους δίνουν λίγο φαγητό και εάν αποφασίσουν να κάνουν μέλος της οικογένειας τους ένα σκυλάκι, να μην το εγκαταλείψουν ποτέ. Πάντα θα θυμούνται τον Ζαχαρία, τον παλιό φίλο από το σχολείο και θα κάνουν το σωστό. Γι ‘αυτό άλλωστε είμαι εδώ!΄΄.

Τον Ζαχαρία τον βρήκαν τα μέλη του Φιλοζωικού, κουτάβι χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο με σπασμένο πόδι πριν τρία χρόνια. Τον φρόντισαν για έξι μήνες αλλά ήθελε πάντα να είναι ελεύθερος!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr