background img
banner
banner

Στήριξη του δήμου απέναντι στην αδυναμία πολιτών να πληρώσουν το ρεύμα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΨΥΧΡΑΜΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και οι υπέρογκοι λογαριασμοί του ρεύματος το προηγούμενο διάστημα έχουν «γονατίσει» τα νοικοκυριά της Αιγιάλειας και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα. Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», ενστερνιζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, κατέθεσε μία χρήσιμη πρόταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, που βρήκε ευήκοα ώτα. Πρότεινε την οικονομική ενίσχυση ευάλωτων οικονομικά πολιτών από τον δήμο για να εξοφλούν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Το θέμα τέθηκε στα προ ημερησίας διατάξεως και η κ. Ψυχράμη μετέφερε την πρόταση της παράταξής της, βάσει της οποίας, ο δήμος θα επιχορηγεί φτωχά νοικοκυριά προκειμένου να πληρώνουν το ρεύμα τους, έτσι ώστε κανείς πολίτης να μην μείνει χωρίς ηλεκτρισμό.

Τόνισε δε πως θα μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια και θα εξετάζεται η φορολογική δήλωση των δημοτών που λαμβάνουν ήδη τα επιδόματα του δήμου μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, ούτως ώστε να τυγχάνουν και οικονομικής ενίσχυσης για το ρεύμα.

Η πρόταση της κ. Ψυχράμη έγινε αποδεκτή από τα παρευρισκόμενα (απουσίαζε ο Γ. Κουβαράς) μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα και το θέμα παραπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας όπου θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίασή του. Άπαντες ωστόσο αναγνώρισαν την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες, τονίζοντας πως κανένας πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το σκεπτικό της πρότασης της «Ποιοτικής Αιγιάλειας»

΄΄Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα και στον δήμο μας, οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την υποστήριξη ευάλωτων καταναλωτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας πολιτών΄΄, δήλωσε στο protionline.gr η κ. Ψυχράμη, αναλύοντας το σκεπτικό της πρότασης της παράταξής της. Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Και ο δήμος οφείλει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, δεδομένου ότι βρίσκεται πιο κοντά στον δημότη από την απόμακρη κεντρική πολιτεία. Επομένως, το πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι η στήριξη στους έχοντες ανάγκες, προκειμένου όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr