background img
banner
banner

Τέλεση πολιτικής κηδείας στο κυλικείο

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η «ΑΡΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Σε παρεξήγηση αποδίδεται η μη διεξαγωγή πολιτικής κηδείας εντός του χώρου του δημοτικού κοιμητηρίου, με τον ιερέα, εφημερεύοντα του ναού να φέρεται να αρνείται να δώσει τη σχετική άδεια.

Η κηδεία τελέσθηκε τελικώς στο ιδιωτικό κυλικείο πλησίον του κοιμητηρίου και όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός προκάλεσε δυσαρέσκεια και άσχημα σχόλια για μη σεβασμό της νεκρής.
Επρόκειτο για την κηδεία της συζύγου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρη Κοίλια, Άννας η οποία έφυγε από τη ζωή μία ημέρα πριν. Σημειωτέον ότι πολιτικές κηδείες, έχουν τελεσθεί πάλι στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού των Αγ. Πάντων του κοιμητηρίου, εφόσον βέβαια υπάρξει η σχετική άδεια από τον δήμο Αιγιαλείας που είναι υπεύθυνος για τον χώρο.
Όταν οι περίπου 200 παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν ότι η κηδεία θα τελεσθεί στο κυλικείο, έμειναν άναυδοι, με την οικογένεια της εκλιπούσης να κάνει γνωστό πως το γραφείο κηδειών ενημέρωσε τους αρμόδιους του νεκροταφείου για να γίνει η πολιτική κηδεία εντός αυτού, στο προαύλιο μπροστά στην εκκλησία, αλλά ο εφημερεύων ιερέας αρνήθηκε.

Κι όλα αυτά ενώ στο παρελθόν έχουν γίνει πολιτικές κηδείες στο προαύλιο της εκκλησίας μέσα στο νεκροταφείο, ενώ έχει δοθεί έγκριση και για εξόδιους ακολουθίες ακόμη και μαρτύρων του ιεχωβά…

Ο δήμος δεν είχε ενημέρωση – Τι απαντά ο Μητροπολίτης στο protionline.gr

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, τονίζοντας πως ο δήμος δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση από το γραφείο τελετών και ότι κακώς απευθύνθηκαν στον ιερέα, δεδομένου ότι η δικαιοδοσία της Εκκλησίας περιορίζεται στο εσωτερικό του ναού. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν είχε ενημερωθεί καν ο αρμόδιος υπάλληλος του κοιμητηρίου, καθώς η σορός πήγε στην Αθήνα για αποτέφρωση.

΄΄Επρόκειτο για μία παρεξήγηση. Το κοιμητήριο είναι ανοιχτό για την τέλεση πολιτικών κηδειών και οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν. Είναι άλλο τι ισχύει μέσα στον ιερό ναό κι άλλο στον περιβάλλοντα δημοτικό χώρο΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιώνης.

Επίσης και από πλευράς Ιεράς Μητροπόλεως το όλο θέμα αποδόθηκε σε παρεξήγηση και κακή συνεννόηση και ξεκαθαρίστηκε πως ουδέποτε θα άφηνε εκτός νεκροταφείου τη σορό ενός ανθρώπου.

To protionline.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ο οποίος εξέφρασε την απορία του γιατί το θέμα πήρε τέτοια διάσταση αφού σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο π. Αθανάσιος, ο ιερέας του Ιερού Ναού του Κοιμητηρίου, η εντολή ήταν ξεκάθαρη: «Να γίνει η κηδεία εντός του περιβάλλοντος χώρου του Νεκροταφείου. Η απόφαση να γίνει στο κυλικείο ήταν καθαρά απόφαση της οικογένειας Κοίλια».

Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου για την απώλεια της συζύγου του προέδρου

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τον θάνατο της συζύγου του κ. Κοίλια, εξεδόθη ψήφισμα από τον Ιατρικό Σύλλογο, με το εξής περιεχόμενο: ΄΄Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, αλλά και σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος της Αιγιάλειας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κοίλια Σωτήρη, για τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου Άννας -Γκράτσια. Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στον κ. Κοίλια, που μόλις πριν λίγες μέρες είχε χάσει και την μητέρα του΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr