background img
banner
banner

Έναρξη λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Με την ευλογία του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στα Καλάβρυτα, θα εξακολουθήσει τη λειτουργία της και κατά το παρόν διδακτικό έτος 2022-2023.

Ως εκ τούτου: Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει μετά τις 15/10/2022 (για την ακριβή ημερομηνία της ενάρξεως του νέου διδακτικού έτους και της τελέσεως της καθιερωμένης Ακολουθίας του Αγιασμού θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 7:00μ.μ. έως τις 10:00μ.μ. και θα λαμβάνουν χώρα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.
Στη Σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν σχετικής εξετάσεως των φωνητικών τους ικανοτήτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους: κ. Βασίλειο Καλογερόπουλο (τηλ. 6977783473), κ. Αναστάσιο Παπασταθόπουλο (τηλ. 6982042564) και π. Δημήτριο Τζελέπη (τηλ. 6978753513).

Τα οφέλη

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ΄΄η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής επιτελεί ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, μεταλαμπαδεύοντας στις ψυχές των νέων την Εκκλησιαστική Μουσική, καλλιεργώντας την Ψαλτική Τέχνη και επανδρώνοντας διά του τρόπου αυτού με νέους ιεροψάλτες τα Αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας, αλλά και εκτός αυτής, καθώς πολλοί απόφοιτοι της Σχολής μας συμμετέχουν σε Βυζαντινούς Χορούς, ψάλλοντας σε Ιερούς Ναούς, αλλά και σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και με την τοπική μουσική μας παράδοση και να καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δεξιότητες μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας, διατηρώντας τη ζωντανή και με προοπτική να γαλουχηθούν με αυτήν και οι επερχόμενες γενιές΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr