background img
banner
banner

Έργο πρόληψης μεγάλης σημασίας στο Διακοπτό

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Έργα και χρήσιμες παρεμβάσεις αλλά και η επίσκεψη την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην περιοχή, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, επικυρώνουν την πολύ καλή συνεργασία που διατηρεί με τον δήμο Αιγιαλείας. Γενικότερα, η Περιφέρεια δείχνει να ανταποκρίνεται σε βασικά αιτήματα, όπως αυτό της αποκατάστασης της γέφυρας του Βουραϊκού ποταμού, που δημιουργεί μία ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής.

Συνεργασία Χαρ. Μπονάνου – Β. Χριστόπουλου

Τον κ. Μπονάνο υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν και αυτοψία στα σημεία που τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι πληροφοριακές πινακίδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως στην Αλυκή, τον Ελαιώνα και αλλού.

Ο κ. Χριστόπουλος επισήμανε στo protionline.gr: ΄΄Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση – συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας για τα θέματα του δήμου μας. Είδαμε τα σημεία που έχουν μπει οι πινακίδες, ενώ συζητήσαμε και για κάποιες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εν όψει του χειμώνα σε ποταμούς και χείμαρρους. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια, στη γέφυρα του Βουραϊκού ποταμού που περνάει από την παλαιά εθνική οδό. Το έργο αυτό, που εκτελέστηκε με μέριμνα και του αντιπεριφερειάρχη Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή. Αφορούσε την επισκευή – προστασία της γέφυρας, της οποίας τα «πέδιλα» παρουσίαζαν φθορά από τον χρόνο, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πολύ παλιά γέφυρα. Για το έργο ευχαριστούμε και τους δύο αντιπεριφερειάρχες κ. Μπονάνο και Μαυρομμάτη΄΄.

Σπ. Ρουφογάλης: ΄΄Καλύτερη διαχείριση των υδάτων και ασφάλεια των δημοτών΄΄

Για τις παρεμβάσεις στη γέφυρα μίλησε στo protionline.gr και ο πρόεδρος της Κοινότητας Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης. Όπως είπε, ΄΄το έργο αυτό που εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για πολλά χωριά. Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στο να γίνεται μία καλύτερη διαχείριση των υδάτων του ποταμού. Είναι δεκάδες τα σημεία που θα επωφεληθούν από αυτό το έργο και σίγουρα, δίνει μια άλλη “πνοή”. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε για την υποστήριξη της γέφυρας, για την αποφυγή του να “κοπεί” στη μέση κάποια μοιραία στιγμή, γεγονός που θα “έκοβε” στην μέση και τη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Εάν θα είχαμε πλημμύρες στο ποτάμι, θα είχαμε αυτόματα τραγικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα και την χρηστικότητα, για τους κατοίκους΄΄.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Διακοπτού, ανέφερε: ΄΄Η γέφυρα “βοηθάει” στη διέλευση των οχημάτων είτε κινούνται προς Πάτρα είτε προς την πρωτεύουσα και φυσικά, εξυπηρετεί δεκάδες χωριά. Οι εργασίες σταθεροποιούν τη διέλευση των νερών και τη συνολική κατασκευή της γέφυρας. Επιπλέον, θα παρέχει ασφάλεια, καθώς ο επικείμενος χειμώνας ίσως να έχει ακραία καιρικά φαινόμενα, και το έργο αυτό, θα αποδειχθεί σωτήριο για την ομαλή ροή των υδάτων και την ασφαλή διαβίωση και διέλευση των κατοίκων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr