background img
banner
banner

Αγώνας ενάντια στη φτώχεια, την πείνα, την εκμετάλλευση και τους πολέμους

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Η ζωή μας δε χωράει σε vouchers και pass. Δε θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα. Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα». Με αυτό το σύνθημα, εργατικά σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας ξεσηκώνονται και διοργανώνουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ενώ προετοιμάζονται για τη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη, «για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην Τρίγωνη Πλατεία.

΄΄Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στον θάνατο! Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα- καύσιμα φτηνά για τον λαό. Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους Κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε!΄΄, αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Και καταλήγουν: ΄΄Κλιμακώνουμε την πάλη μας και προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση με τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Δε δίνουμε άλλο χρόνο στη Κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δε περιμένουμε κανένα σωτήρα, κανένα Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας το λογαριασμό για να τον πληρώσουμε. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Αυτά δημιουργούν τον πλούτο που καρπώνονται οι μεγαλοεργοδότες και εκμεταλλευτές μας. Κόντρα στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και τα βάσανα, οργανώνουμε την απάντησή μας για μισθούς, για όρους ζωής και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει΄΄.

Τα αιτήματα

Οι εργαζόμενοι δυναμώνουν τον διεκδικητικό αγώνα, όπως αναφέρουν:

-Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

– Για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Για διαγραφή των χρεών

– Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

– Για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.

– Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή.

– Γιατί δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Για μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr