background img
banner
banner

Αναφορά Χριστίνας Αλεξοπούλου για τα καταστήματα εστίασης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Αναφορά προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων προς τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η κ. Αλεξοπούλου με την Αναφορά αυτή, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, να εξετάσουν τη δυνατότητα παράτασης από τους δήμους της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης ενάντια στην υπερχρέωση που αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, ζητά να εξεταστεί η επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις οφειλές προς τους δήμους.

Στην Αναφορά τονίζεται ότι, βάσει της επισυναπτόμενης επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μία αύξηση του κόστους λειτουργίας τους τελευταίους 12 μήνες κατά 41,7 %. Αυτό συμβαίνει λόγω της αύξησης της ενέργειας, των πρώτων υλών, των καυσίμων και των ενοικίων.

Η Αχαιή βουλευτής μετά την κατάθεση της Αναφοράς δήλωσε ότι ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί από την υγειονομική κρίση και το πλήρες άνοιγμά του συνέπεσε με την ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κληθούν να επωμιστούν δυσανάλογα βάρη από την αύξηση του λειτουργικού κόστους. Όπως είπε, ΄΄η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συμβάλλει καθοριστικά ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να μπορέσουν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους των πολλαπλών κρίσεων. Είναι σίγουρο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξετάσουν τις προτάσεις αυτές με μεγάλη προσοχή και θα πράξουν το καλύτερο για τα καταστήματα, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr