background img
banner
banner

Αντικείμενο συζήτησης η κατασκευή του διυλιστηρίου Σελινούντα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΓΩΝ

Πεδίο πολιτικών (και όχι μόνο) συζητήσεων αποτέλεσε και φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τον δήμο Αιγιαλείας όχι μόνο να μην απουσιάζει από αυτή την κορυφαία συνάντηση του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά να βρίσκει «πρόσφορο έδαφος» για την προώθηση ζητημάτων του.

Παρόντες στην 86η ΔΕΘ ήταν το Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο με άλλους αυτοδιοικητικούς όσο και με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων.
Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις μεταξύ των δημάρχων, κυριάρχησε η αγωνία για το ενεργειακό και την αναγκαιότητα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Συνάντηση με Πέτσα για τη χρηματοδότηση

Ερωτηθείς από το protionline.gr σχετικά με τις επαφές που πραγματοποίησε, ο δήμαρχος Αιγιαλείας αποκάλυψε πως είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, στον οποίο έθεσε το αίτημα ένταξης και χρηματοδότησης του εμβληματικού έργου κατασκευής του διυλιστηρίου Σελινούντα, το οποίο πολλάκις έχουν υποσχεθεί οι κυβερνήσεις στην Αιγιάλεια, όμως ακόμη τίποτα δεν δείχνει οριστικό. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος του έργου (24 εκατ. ευρώ) είναι ιδιαιτέρως υψηλό και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.
Πλην όμως η αναγκαιότητα εκτέλεσής του είναι σήμερα ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η λειτουργία του θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας αφού θα αντικαταστήσει γεωτρήσεις οι οποίες ως γνωστόν λειτουργούν με ρεύμα. Έχει δε γίνει γνωστό ότι το διυλιστήριο πέρα από το περιβαλλοντικό, θα αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑΑ από τη μέχρι σήμερα δαπάνη των γεωτρήσεων που ουσιαστικά θα καταστήσει δυνατή και τη σταδιακή μείωση του τιμολογίου νερού σε όλους τους κατοίκους, κλείνοντας ουσιαστικά 20 γεωτρήσεις.

΄΄Είχαμε συνάντηση με τον κ. Πέτσα, θέσαμε εκ νέου το ζήτημα του διυλιστηρίου και εισπράξαμε θετική βούληση ωστόσο δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό ακόμη. Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχουν κάποια θετικά μηνύματα χωρίς να είναι ασφαλές΄΄, επισήμανε ο κ. Καλογερόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την έγκριση και χρηματοδότηση του έργου είχε υποσχεθεί στα τέλη του περασμένου Ιουλίου ο κ. Πέτσας και στη βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, ωστόσο έκτοτε δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια. Δεν αποκλείεται πάντως ένα τόσο μεγάλο έργο να ανακοινωθεί επίσημα και χωρίς… περιστροφές και πισωγυρίσματα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι πιθανό να επισκεφθεί την Αχαΐα σύντομα.

Ανάπτυξη ενδιαφερουσών συζητήσεων

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στo protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας πραγματοποιήθηκαν επαφές με διοικούντες ΔΕΚΟ, με τους ιθύνοντες και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Περιβάλλοντος. ΄΄Εκφράσαμε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης έργων δεδομένων των αναγκών του δήμου μας, ενώ αναπτύξαμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για προγράμματα ΣΔΙΤ, αγροτική οδοποιία κ.ά.΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr