background img
banner
banner

Απόλυτα επιτυχής η Ημέρα Υιοθεσίας στο Δάσος Συγγρού

ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ 13 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο, δεκατρία αδέσποτα σκυλάκια από την περιοχή δόθηκαν για φιλοξενία στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, με τη δράση της Ημέρας Υιοθεσίας στο Δάσος Συγγρού, να σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Εκεί ήταν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια» καθώς και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και επικεφαλής της Πενταμελούς Επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, οι οποίοι παραχώρησαν σε «καλά χέρια» τα χαριτωμένα τετράποδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα από τον ίδιο τον κ. Φραγκονικολόπουλο που μερίμνησε και για το μπάνερ της εκδήλωσης και είναι ευρέως γνωστό ότι καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα του δήμου. Ουσιαστικός και καθοριστικός είναι βέβαια και ο ρόλος του Φιλοζωικού Συλλόγου που εν προκειμένω κατάφερε την πραγματοποίηση της δράσης στο Δάσος Συγγρού, με σκοπό λίγα μόνο από τα αδέσποτα της Αιγιάλειας να βρουν την παντοτινή τους οικογένεια.

Ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον δήμο

΄΄Ξεκινήσαμε πάλι δράσεις με τις υιοθεσίες και είναι προγραμματισμένες να γίνουν πολλές ακόμη. Το πιο σημαντικό, σε ό,τι αφορά τη δράση της Κυριακής, είναι ότι δόθηκαν σκυλιά μεγάλα σε ηλικία, που είναι πιο δύσκολο να υιοθετηθούν΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο κ. Φραγκονικολόπουλος. Επίσης, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει έξαρση του φαινομένου των αδέσποτων, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως ΄΄όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρείται νέος αριθμός αδέσποτων στους δρόμους της Αιγιάλειας, γεγονός που αποδίδεται στην απαράδεκτη συμπεριφορά επισκεπτών να εγκαταλείπουν τα τετράποδά τους φεύγοντας για τα σπίτια τους. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε΄΄. Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις για τα αδέσποτα, σημείωσε: ΄΄Θα πραγματοποιήσουμε ημέρες υιοθεσίας και στο Αίγιο ενώ έχουμε προγραμματίσει και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη διαχείριση των σκυλιών. Ήδη προχωράμε στη δημιουργία σποτ καθώς στόχος μας είναι να αντιληφθούν όλοι το πώς πρέπει να φέρονται σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα΄΄. Τέλος, ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως θα γίνει ενημέρωση σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο και σε σχολεία της περιοχής, μέσω ειδικού προγράμματος διδασκαλίας. Την ίδια ώρα, στον δήμο βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης χρηματοδότησης για τον χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων στη θέση «Νησί», έχοντας λάβει αριθμό πρωτοκόλλου για την κατάθεση του φακέλου, που έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο.

Οι άνθρωποι που στήριξαν την προσπάθεια

΄΄Ήταν μια πολύ εποικοδομητική μέρα για εμάς, καθώς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους υποψήφιους κηδεμόνες, να γνωρίσουμε νέο κόσμο με φιλοζωικές ανησυχίες και να ανταλλάξουμε απόψεις. Επίσης, τα σκυλάκια μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέο κόσμο, νέα σκυλάκια και να πάρουν πολλά χάδια΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου σχετικά με τη δράση της περασμένης Κυριακής.

Επίσης, επισημαίνονται και τα εξής: ΄΄Ήταν μια εξαιρετική μέρα και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τους παρακάτω ανθρώπους. Ευχαριστούμε τους «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού», οι οποίοι μας φιλοξένησαν και άνοιξαν για 3η φορά την αγκαλιά τους για τα σκυλάκια μας. Ειδικά, θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στην Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, φίλη πλέον του συλλόγου μας, η οποία στέκεται αρωγός στην κάθε προσπάθειά μας και έχουμε άψογη συνεργασία. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αιγιάλειας και όπως κάθε φορά τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και υπεύθυνο για τα αδέσποτα Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, o οποίος φιλοξενούσε ζωάκια μας το καλοκαίρι, μας μετέφερε τα σκυλάκια μας στην Αθήνα και για το μπάνερ της εκδήλωσης. Στέκεται πάντα δίπλα μας και αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στα αδέσποτα. Ευχαριστούμε τη Σία Ντρίλλια, υπεύθυνη υιοθεσιών – “ξεψαχνίσματος” των υποψήφιων κηδεμόνων και γητεύτρια σκύλων, το pet shop Patousserie για την προώθηση της εκδήλωσης και τις δωρεάν τροφές, το Pet City για την προβολή της εκδήλωσης, τη Λίλα Τζαίδα, η οποία ζωγράφισε τα υπέροχα μπλουζάκια μας και τον Γιάννη Βασιλόπουλο για τις φωτογραφίες που τράβηξε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τους κάτωθι εθελοντές: Άννα Μερτή, Σία Δρίλλια, Βασίλη Σταθόπουλο, Ειρήνη Τσάκωνα, Αντιγόνη Βαλάκου, Βερόνικα Κόκκι, Κατερίνα Μήτρογλου, Ξανθίππη Μαρούλη, Νίκη Ηλιοπούλου, Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, Χριστίνα Τέλιου, Μάγδα Σπυράτου, Έφη Παπανίκου, Βαγγέλη Στάμου, Μαρίνα Λυρίγκου, Κατερίνα Δημητροπούλου, Βέτα Σιμπίλεβα, Γεωργία Σάββα, Μελίνα Καλογράνη, Αμαλία Βενετσανοπούλου, Νανά Κοντολέφα, Νίκη Μπούμη, Άννα Μίλου, Λυδία Σιώρη, Εύα Παπαγγελή και Μπέσυ Γρίλλια΄΄. Και καταλήγει ο Σύλλογος: ΄΄Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά τα πλάσματα και να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Σας ευχαριστούμε όλους και εις το επανιδείν!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr