background img
banner
banner

Από το Αίγιο και… από τόπο σε τόπο | ΦΩΤΟ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ” Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με την μεγάλη… “τελική λήψη” των τηλεοπτικών γυρισμάτων της ψυχαγωγικής εκπομπής “Από τόπο σε τόπο” στα Υψηλά Αλώνια, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, η τετραήμερη παραμονή του παραγωγού – παρουσιαστή Χρήστου Μυλωνά και του πολυπληθούς συνεργείου του, στο Αίγιο. Οι κάμερες, κατάφεραν να “αιχμαλωτίσουν” εικόνες από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και τα πιο ιστορικά, χαρακτηριστικά και σημαντικά της σημεία, ενώ πλέον όλο το Αίγιο, θα… περιμένει υπομονετικά την στιγμή της προβολής του αφιερώματος στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, για να απολαύσει μαζί με το… 40% της πανελλήνιας τηλεθέασης που κατέχει η συγκεκριμένη εκπομπή, το πρώτο συνολικό – πολυήμερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ, αποκλειστικά στην πόλη του Αιγίου, τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Με τις… ευλογίες της Ομοσπονδίας και του δήμου

Το 15μελές συνεργείο της τηλεόρασης κατέφθασε στο Αίγιο το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 12 Σεπτεμβρίου, έπειτα από την πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας Σταύρου Καραδημητρόπουλου, ο οποίος μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ., ανέλαβαν όλο το πρότζεκτ της δράσης: Ξενάγηση στην πόλη, συλλογή πληροφοριών για τα προϊόντα και τα ήθη της περιοχής και βέβαια, τα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που θα χρειάζονταν οι υπεύθυνοι του “Από τόπο σε τόπο” προκειμένου να δημιουργηθεί το πιο πλήρες ρεπορτάζ – αφιέρωμα της ελληνικής τηλεόρασης, στην πόλη του Αιγίου. Και όλα αυτά μάλιστα, με αρκετές αντιξοότητες σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως η… επέμβαση της Αστυνομίας για διατάραξη κοινής ησυχίας την Πέμπτη, στο κέντρο της πόλης) ή πολύωρες… υπομονές του συνεργείου των συμμετεχόντων ή και των απλών πολιτών, προκειμένου να επιτευχθεί το “καλύτερο πλάνο” σε κάθε ενδεχόμενη λήψη.

Πήγαν παντού – τα γύρισαν όλα

Από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, οι κάμερες “πήραν φωτιά” με λήψεις από σχεδόν όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης του Αιγίου, αφού ο παρουσιαστής της ψυχαγωγικής – εκπαιδευτικής εκπομπής και οι συνεργάτες του, επισκέφθηκαν σχεδόν όλες τις οδούς στο κέντρο, το εμβληματικό κτίριο της οδού Παναγιωτοπούλων, τον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, ενώ ελήφθησαν πλάνα από τις οδούς Μητροπόλεως και Κλ. Οικονόμου, το ιστορικό κέντρο και τα παλαιότερα κτίσματά του, τους ναούς και την αγορά, στο παλαιό και το νέο λιμάνι.

Πολλές αναφορές θα γίνονται σε δεκάδες γεγονότα που χαρακτηρίζουν τα έθιμα, την κουλτούρα και τα προϊόντα της περιοχής, με την πιο “μεγάλη” προβολή να επικεντρώνεται στη σταφίδα και τα κρασιά της πόλης, την γαστρονομία της και τη μουσική και βέβαια, την ιδιαίτερη σημασία της “Βοστίτσας” στο ταξίδι από τα βάθη των χρόνων στο σύγχρονο και μοντέρνο σήμερα.

Συνεντεύξεις και αναδείξεις

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα, περιελάμβαναν σημαντικές αναφορές στα αξιοθέατα της περιοχής, συνεντεύξεις αιρετών και προσωπικοτήτων με πιο ¨τρανταχτή¨ την συνέντευξη του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου στον Χρήστο Μυλωνά στις εμβληματικές ¨Δώδεκα βρύσες¨ της οδού Ζωοδόχου Πηγής, ενώ αναφορές έγιναν στην ιστορική ομάδα της πόλης, στη διατροφική αξία ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και φυσικά στα ιστορικά στοιχεία της παλαιάς πόλης και τους σημαντικότερους ανθρώπους της. Η εκπομπή εστίασε επίσης στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού, Θρησκευτικού, Ιστορικού και Πολιτιστικού ”θησαυρού” του Αιγίου, ενώ έγιναν και επισκέψεις στην Π.Ε.Σ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, σε διάφορα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της πόλης, εκθέσεις και σχολικά κτίρια. Το “Happy End¨ της εκπομπής αλλά και των συνολικών γυρισμάτων, πραγματοποιήθηκαν με ένα πολύωρο τηλεοπτικό γύρισμα στα Υψηλά Αλώνια με τη συμμετοχή Χορευτικών Ομίλων και Συλλόγων της Αιγιάλειας, κόσμου, γνωστών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και αιρετούς άρχοντες διαφόρων συλλόγων και φορέων.

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας επιτελεί ένα πολύ σπουδαίο έργο για την περιοχή μας και στα πλαίσια αυτού του έργου είναι και η συνάντησή μου σήμερα με το συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής “Από τόπο σε τόπο” και με τον κ. Χρήστο Μυλωνά. Είναι πολύ σημαντική η προβολή της Αιγιάλειας μέσα από την εκπομπή αυτή που έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Αυτό σημαίνει ότι ο τόπος μας δικαιώνεται ως προς την προβολή του. Είναι βέβαιο ότι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες έχουν πολλά να δουν από αυτή την παρουσίαση», επισήμανε στο protionline.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, λίγο πριν την παραχώρηση συνέντευξης στον παρουσιαστή της εκπομπής.

Με νταούλια, χορό και… Αστυνομία “έκλεισαν” τα γυρίσματα

Να σημειωθεί ότι το ¨Από τόπο σε τόπο¨ που εκπέμπει κάθε Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, ήταν μία πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας, τις τοπικές Αρχές, διάφορους φορείς και εθελοντές ιδιώτες. Ο Αχαιός παρουσιαστής Χρήστος Μυλωνάς μαζί με το 15μελες συνεργείο του καναλιού, πραγματοποίησαν τα τελευταία πλάνα του αφιερώματος σε ένα πολύωρο πανηγυρικό κλίμα με μεγάλη διάθεση και κέφι, με μοναδικά ¨μελανά¨ σημεία την ¨επίσκεψη¨ της Αστυνομίας στα Υψηλά Αλώνια για ¨Διατάραξη Κοινής Ησυχίας¨ και την ηχηρή… απουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία – εκ του αποτελέσματος- δεν ¨αγκάλιασε¨ την συνολική προσπάθεια που έγινε. Να επισημανθεί ότι, στα χθεσινά τελικά πλάνα του αφιερώματος, συμμετείχαν οι σημαντικότερες χορευτικές ομάδες της περιοχής και αρκετοί εθελοντές που βοηθούσαν πρακτικά τα πολύωρα τηλεοπτικά γυρίσματα, ενώ… δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι ή αντιδήμαρχοι από την Δημοτική Αρχή, επαγγελματίες ή συγκεκριμένοι χορηγοί.

Πότε θα βγει στον αέρα

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εκπομπή θα ¨βγει στον αέρα¨ το πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου έτους, καθώς τα πολύωρα πλάνα, οι δεκάδες καταγραφές και τα επίπονα… μοντάζ, χρειάζονται πολύ τηλεοπτικό χρόνο ώστε να ετοιμαστούν και να προβληθούν. Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή και τα δρώμενα, μπορεί να βρει κάποιος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/omsilaig ενώ το συνεργείο του Χρήστου Μυλωνά αναμένεται να βρεθεί και πάλι στην Αιγιάλεια, για το δεύτερο μέρος – αφιέρωμα, το οποίο θα αφορά την προώθηση και την ανάδειξη των σημείων της υπόλοιπης Αιγιάλειας και των ορεινών – ημιορεινών περιοχών της.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr