background img
banner
banner

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ: Άνοιξε νέα σελίδα την τελευταία πενταετία

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ

Αυτόφωτος και ανεξάρτητος ο Αστέρας, κινείται με διάχυτο φως την τελευταία 5ετία, προϊόν της διοίκησης που ανέλαβε το σωματείο από το 2017.
Ήταν η εποχή που το σωματείο της Τέμενης εξέπεμψε sos, για να διατηρηθεί στον ερασιτεχνικό χάρτη του νομού μας. Άνθρωποι της περιοχής που δεν ήθελαν με τίποτα την ομάδα της κοινότητας να μετατραπεί σε «πεφταστέρι» και να σβήσει ύστερα από τόσος κόπους, θυσίες και με παρελθόν γεμάτο όμορφες αναμνήσεις, στράφηκαν εναγωνίως προς αναζήτηση διοικητικής λύσης. Στις παρακλήσεις τους ανταποκρίθηκε πρώτος ο επιχειρηματίας Πάνος Κουτρόπουλος, ο οποίος με αγάπη και πείρα στον αθλητισμό έχοντας θητεία και στον Παναιγιάλειο, έκανε το πρώτο βήμα για την σωτηρία του Αστέρα.

Αλλάζει χέρια και εποχή ο Αστέρας

Μαζί με τον Κουτρόπουλο προστέθηκε επίσης με καλή διάθεση ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος που έχοντας μεγάλη πείρα ύστερα από τις μεγάλες του παρελθούσες διοικητικές εμπειρίες, αισθάνθηκε ότι μπορούσε να μπει ένα νέο μακροχρόνιο πλάνο για το σωματείο της Τέμενης, που με τον καιρό θα κέρδιζε έδαφος. Δυναμικοί συμπαραστάτες επίσης ο Γιώργος Δαλιάνης με τον Αντώνη Μπάλα, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και ο προπονητής Γιώργος Ρότσκας.

Κενά τα βιβλία του Αστέρα

Το πρώτο και σοβαρό εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει ο Αστέρας, ήταν να τακτοποιήσει τα βιβλία, τα οποία παρέλαβε …κενά. Νομιμοποίησε τα βιβλία ύστερα από 15 χρόνια και καθάρισε όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν στην εφορία.

Πρόβλημα με το Μητρώο της ΓΓΑ

Αναπάντεχο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην διοίκηση του Αστέρα, όταν το 2021 κινήθηκε για να εγγραφεί στο Μητρώο. Όμως επειδή το σωματείο της Τέμενης δεν είχε κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 1999-2000, με τον νέο νόμο Φούρα που τέθηκε σε ισχύ το 2000 έχασε την αθλητική αναγνώριση στο ποδόσφαιρο και διαγράφηκε.
Με το μπλέξιμο αυτό να καθυστερεί την νομιμοποίηση του σωματείου, η διοίκηση πήρε νέα αθλητική αναγνώριση, με ημερομηνία έκδοσης 2021 και τακτοποίησε κάθε εκκρεμότητα για να καταλήξει να δει το όνομα του Αστέρα στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας.

Πολύ καλή συνεργασία υπάρχει στο ΔΣ του Αστέρα, όπως μας τόνισαν ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος και ο ταμίας Πάνος Κουτρόπουλος, οι οποίοι κάνουν στο protionline.gr μια σύντομη αναφορά στο παρελθόν και το παρόν του σωματείου της Τέμενης.

Πάνος Κουτρόπουλος: «Στόχος μας να βασιστούμε  στις δικές μας δυνάμεις»

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια νοικοκυρεμένη ομάδα με αξιοπρέπεια. Να είναι ανταγωνιστική και το σημαντικότερο να βασίζεται κάποια στιγμή στις δικές της δυνάμεις. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε παιδικά τμήματα και με δικά μας έξοδα το γήπεδο 7Χ7 που εξυπηρετεί την ακαδημία μας.

Με ένα μίγμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών λειτουργούμε τώρα την μεγάλη ομάδα έχοντας μια σταθερή πορεία και μακριά από τον κίνδυνο του υποβιβασμού, υπολογίζοντας όταν θα είναι σε θέση να κερδίσει κατηγορία, να βασιστεί εκ των έσω, με τα δικά της παιδιά.

Οι ακαδημίες του Αστέρα, για όλες τις ηλικίες, έχουν φέρει περισσότερα από πενήντα παιδιά στην Τέμενη. Τα περισσότερα από το ίδιο το χωριό, γεμίζουν το γήπεδο και τα συνοδεύουν και οι γονείς τους, δίνοντας ζωή στο χώρο. Επιτυχία της Ακαδημίας φέτος, η προώθηση του Δημήτρη Μητρόπουλου στη Γ Εθνική, και του αδερφού του Άγγελου στην Α Κατηγορία. Δύο ακόμα αθλητές, συμμετείχαν φέτος στη Μικτή Αχαΐας. Επτά νεαροί έχουν προωθηθεί στην Πρώτη ομάδα αποκτώντας εμπειρίες. Μεγάλη συμβολή στην εξέλιξη του Αστέρα έχει το γήπεδο 7χ7 της ομάδας’’.

Νίκος Παπαδόπουλος: «Πυλώνες μας η Ακαδημία, η μεγάλη ομάδα και ο Παναιγιάλειος»

‘Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ακαδημίας και σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο προχωρήσαμε στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο πλαστικό γήπεδο 7Χ7.
Η συνεργασία μας με τον Παναθηναϊκό, εφ’ όσον ενταχθήκαμε με την συγκεκριμένη Σχολή, έδωσε τη δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να πλουτίσουν σε παραστάσεις, εμπειρίες, κοινωνικές σχέσεις. Ο Αστέρας συμμετείχε σε τουρνουά του Παναθηναϊκού, με την τελευταία διετία να γίνονται τουρνουά και στο γήπεδό μας στην Τέμενη, στα οποία συμμετείχαν και αθλητές από άλλες ακαδημίες της περιοχής μας.

Οι πυλώνες που έχουν στηθεί στον Αστέρα είναι: Ακαδημία, μεγάλη ομάδα και από φέτος ο Παναιγιάλειος. Συνεχίζουμε μια συνεργασία με τον ιστορικό Σύλλογο της πόλης μας σε επίπεδο ακαδημίας, με έμπειρους δασκάλους που δρουν ευεργετικά στην αγωνιστική και σωματική κατάρτιση των παιδικών τμημάτων.

Η συνεργασία μας με τον Παναιγιάλειο είχε ξεκινήσει από πέρυσι, όταν τον είχαμε στηρίξει με την ακαδημία Κ12, για να κατεβεί στο πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα και πρόστιμα.
Με αγνές προθέσεις και καθαρούς σκοπούς διατηρείται και τώρα αυτή η συνεργασία, που βασικό στόχο έχει την σωστή τεχνική εκμάθηση και διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών’’.

Πρόεδρος παρά την υπόσχεση που είχε δώσει ο Νίκος Παπαδόπουλος

Σχετικά με την δήλωση που είχε κάνει το 2002 ο Νίκος Παπαδόπουλος ότι δεν θα αναλάβει πάλι την προεδρία σε αθλητικό σύλλογο, ο ίδιος απάντησε στo protionline.gr τα εξής: «Τηρώντας τον λόγο μου για μια ολόκληρη 20ετία και προσφέροντας από άλλες θέσεις όπως: αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας, φέτος ύστερα από πίεση που δέχτηκα από τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου για την θέση του προέδρου. Θεωρώ ότι με την συνεργασία των μελών του ΔΣ, μπορώ να φανώ αντάξιος λόγων και έργων. Αυτό σημαίνει ότι ο προγραμματισμός που κάναμε και οι στόχοι που θέσαμε θα εκπληρωθούν στο ακέραιο για την ιστορική ομάδα του Αστέρα Τέμενης.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr