background img
banner
banner

Α. Κατσανιώτης: “Οι Έλληνες Ακρίτες κρατούν πολύ ψηλά το φρόνημα της πατρίδας μας”

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΥΠΟ ΤΟΝ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τον νομό Έβρου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Αν-δρέας Κατσανιώτης ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και στο πλαίσιο των περιοδειών που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Κατσανιώτης συνοδευόταν από τους βουλευτές του Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δεμερντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση, τους βουλευτές Τάσο Χατζηβασιλείου και Κωνσταντίνο Μπλούχο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες στο κέντρο της Ορεστιάδας και επισκέφθηκε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερεια-κής Ενότητας Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ενώ συζήτησαν με πολίτες και επαγγελματίες της ακριτικής πόλης.

Από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε «Η κυβέρνηση και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους πολίτες του Έβρου. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία οι Έλληνες ακρίτες κρατούν πολύ ψηλά το φρόνημα της πα-τρίδας μας. Η κυβέρνηση με μια σειρά έργων, με τον φράχτη στα σύνορα και την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζει την γεωστρατηγική θέση της περιοχής».

Το βράδυ της Δευτέρας ο Υφυπουργός Εξωτερικών τοποθετήθηκε στην εκδήλωση «Ισχυρή Ελλάδα στο νέο διεθνές περιβάλλον» που συνδιοργάνωσαν οι Γραμματείες Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση με μια σειρά έργων, με τον φράχτη στα σύνορα και την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζει την γεωστρατηγική θέση του Έβρου

Στην ομιλία του ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κινητοποιήσει την ευρωπαϊκή ηγεσία αμέσως μετά τα γε-γονότα του Φεβρουαρίου 2020 και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επέκταση του φράχτη και την φύλαξη των συνόρων έχουν καταστήσει τον Έβρο «απροσπέλαστο ευρωπαϊκό οχυρό».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είπε πως η κυβέρνηση διασφάλισε τα σύνορα της χώρας με τρεις τρόπους:

– με το τείχος στον Έβρο το οποίο αποφασίστηκε να καλύψει όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων

– με την αναχαίτιση της παράνομης και εργαλειοποιημένης –για να μην πω οπλοποιημένης όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς- με-τανάστευσης δια των θαλασσίων συνόρων στο Αιγαίο, και

– με τις συμφωνίες που πέτυχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για τις ΑΟΖ με την Ιταλία και με την Αίγυπτο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr