background img
banner
banner

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΙΜΑΣ: «Οι αυθεντικοί φαίνονται στα δύσκολα και όχι στα εύκολα »

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μια ζωή στα γήπεδα ο Γιάννης Μπαλτιμάς. Σαν ποδοσφαιριστής στην αρχή από τις αλάνες στο Αθλητικό Γυμνάσιο ΤΑΔ ’93, στη συνέχεια επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παμπατραϊκό, στον Άρη Πατρών και στη συνέχεια στον Παναιγιάλειο (με μια μικρή παρένθεση στον Αχιλλέα Καμαρών).

Η θέση του τερματοφύλακα τον αντιπροσώπευε και την ακολούθησε με μεγάλη επιτυχία, όπως άλλωστε έχει αποκτήσει φήμη σαν εκπαιδευτής τερματοφυλάκων.

Η αγάπη του για τον Παναιγιάλειο τον παρέσυρε στα διοικητικά δρώμενα, ιδιαίτερα ύστερα από το ανύπαρκτο ενδιαφέρον διοίκησης του ιστορικού συλλόγου, στις επαναλαμβανόμενες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ο πρώην μελανόλευκος τερματοφύλακας κερδίζει πλέον εντυπώσεις και σαν μέλος (πρόεδρος) της προσωρινής διοίκησης), αγαπητός από τον κόσμο της περιοχής μας, έχει ξεκινήσει να αντιστρέφει μια άσχημη κατάσταση, που πήγαζε στην έλλειψη ενδιαφέροντος και στο εχθρικό κλίμα που είχε σχηματιστεί σε βάρος του Παναιγιάλειου.

Για την συμμετοχή του στο ΔΣ και τις επιλογές στις τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας, ανοίγει τα χαρτιά του με την συνέντευξή του στo protionline.gr ο Γιάννης Μπαλτιμάς:

Αν και η διοικητική κατάσταση είχε παρουσιαστεί αρκετά δύσκολη στο διάστημα που είχατε θητεία στην Γ΄ Εθνική, εν τούτοις αποφασίσατε να συνεχίσετε. Η αισιοδοξία τελικά ήταν πάνω από το ρίσκο;
Το αποφασίσαμε για τον λόγο ότι η ομάδα έπρεπε να συμμετέχει έστω και στην Α΄ κατηγορία.
Να παρατήσουμε την ομάδα δεν μπορούσαμε για λόγους ηθικής και για τον σεβασμό μας απέναντι στον κόσμο. Επιβαλλόταν να παραμείνει η ομάδα στις επάλξεις, παρόλο που δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν διοικητικά.

Ποια είναι τα μέχρι τώρα συμπεράσματα της προσωρινής διοίκησης στην προσπάθειά της να είναι συνεπής σε κάθε της κίνηση;
Η αρχή της προσπάθειας αυτής ήταν δύσκολη παρόλα αυτά οι πρώτες υποχρεώσεις έχουν αποπληρωθεί και ταυτόχρονα έχουμε μπει σε μία διαδικασία αποπληρωμής παλαιών οφειλών αποτέλεσμα της προηγούμενης διοίκησης.
Προτεραιότητα στους κανόνες που μας διέπουν έχει η φερεγγυότητα, αφού μόνο έτσι μπορεί η ομάδα να σταθεροποιείται, να κερδίζει σε έδαφος και σε κατηγορίες.

Τι περιμένατε και τι έχετε λάβει από χορηγίες και γενικότερα οικονομικές βοήθειες λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος;
Η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική για το όνομα του Παναιγιαλείου αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απαξίωση καχυποψία και υποτίμηση του συλλόγου. Λογικό επακόλουθο ο κόσμος να είναι δύσπιστος. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια βγαίνοντας στους δρόμους για να αντιστρέψουμε το κλίμα ώστε ο σύλλογος να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από τον φίλαθλο κόσμο.

Η θητεία σας μόλις ολοκληρώθηκε και αποφασίσατε παράταση στην προθεσμία προσωρινής διοίκησης. Θα θέλατε να το αποφύγετε αυτό ή όχι;
Μιλώντας για τον εαυτό μου ναι θα ήθελα να μην συνεχίσω και να βρεθεί μια λύση καλύτερη από αυτή της διοίκησης Πρωτοδικείου. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο και επειδή η ομάδα πρέπει να υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη θα παραμείνω και θα συνεχίσω με την ελπίδα ότι αργά ή γρήγορα (ελπίζω) να βρεθεί μια ιδανικότερη διοικητική λύση.

Ποιο είναι το μήνυμα που έχετε λάβει από τους φιλάθλους σ’ αυτή σας την προσπάθεια και πόσο σας ικανοποιεί;
Τα μηνύματα του κόσμου είναι ανάμεικτα ύστερα από την περσινή χρονιά και γενικά της πτωτικής πορείας που χαρακτηρίζει τον Παναιγιάλειο στα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν οι φίλαθλοι που στηρίζουν την ομάδα ανεξαρτήτως κατηγορίας και διοίκησης, υπάρχουν και οι φίλαθλοι που πρέπει να δείξεις πράγματα ώστε να τους κερδίσεις την εμπιστοσύνη για να βοηθήσουν

Πόσο έχετε υπολογίσει το φετινό μπάτζετ του Παναιγιάλειου, θα βρεθούν οι τρόποι για να καλυφτεί.
Ο Παναιγιάλειος είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Ο κόσμος ζητάει το καλύτερο και πρέπει να το φέρεις εις πέρας. Το μπάτζετ σίγουρα θα είναι πάνω από 60000€ τα οποία θα πρέπει να αντληθούν από χορηγούς, εισιτήρια επιχορηγήσεις, οικονομική ενίσχυση από τους διοικούντες.

Είχαμε την πρόσθεση τριών νέων μελών στο ΔΣ, τι σημαίνει αυτό για σας;
Εννοείται πως όποιο ενδιαφέρον αυτή την στιγμή εμφανιστεί είναι βοήθεια στο ΔΣ. Εμείς σαν διοίκηση πρωτοδικείου δεν έχουμε εννοείται κανένα όφελος και ότι κάνουμε το κάνουμε γιατί δεν βρέθηκε κάποιος άλλος. Αυτή την στιγμή όποιος ασχολείται και βλέπει τον Παναιγιάλειο, το κάνει γιατί είμαστε εμείς όσο εγωιστικό κι αν αυτό ακούγεται. Ο Παναιγιάλειος ανήκει στην Αιγιάλεια και όχι σε εμάς, που είμαστε περαστικοί και ψάχνουμε συνοδοιπόρους.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να περάσετε στον φίλαθλο κόσμο της Αιγιάλειας;
Ότι γίνεται, γίνεται καθαρά με το συναίσθημα και με αγνό σκοπό. Αν δεν είμαστε εμείς στη διοίκηση, δυστυχώς δεν θα ήταν κανένας. Οπότε ας αφήσουμε όποια εμπάθεια υπάρχει κι ας κοιτάξουμε το σύλλογο. Εγώ προσωπικά έχω αλλά ενδιαφέροντα και ασχολίες και μια οικογένεια, αλλά δεν θά μπορούσα να γυρίσω την πλάτη στον σύλλογο και πιστεύω ότι οι αυθεντικοί φαίνονται στην δύσκολη κατάσταση και όχι στα έτοιμα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr