background img
banner
banner

ΓΚΑΛΟΠ GPO: Έξι στους δέκα πολίτες της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας αξιολογούν θετικά το έργο της Περιφερειακής Αρχής

Έξι στους δέκα πολίτες της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας αξιολογούν θετικά το έργο της Περιφερειακής Αρχής υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη! Αυτό «αποκαλύπτει» δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας GPO που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον κ. Φαρμάκη να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό και στην καταλληλότητα για τη θέση που ήδη κατέχει και ως προς τη γενικότερη θετική άποψη έναντι των προσώπων που συμπεριελήφθησαν στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες (59,8%) της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας αξιολογούν θετικά το έργο της περιφερειακής Αρχής, ενώ το 74% των ερωτηθέντων αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους να ψηφίσουν τον Ν. Φαρμάκη στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Επιπλέον, το 61,7% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει θετική γνώμη για τον σημερινό περιφερειάρχη, ενώ ο τέως περιφερειάρχης, Απ. Κατσιφάρας, αξιολογείται θετικά από το 45,7% και αρνητικά από το 40,8%. Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που τίθενται υπό την αξιολόγηση των πολιτών στην έρευνα της GPO, ο Διονύσης Τεμπονέρας καταγράφει θετικές απόψεις σε ποσοστό 23,6%, ο Κώστας Σπηλιόπουλος σε ποσοστό 22,7% και ακολουθούν ο Θάνος Μωραΐτης με 19,4% και ο Κώστας Καρπέτας με 9,7%.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ο νυν περιφερειάρχης αξιολογείται με ποσοστό 35,1% ως ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη θέση, έναντι του Απ. Κατσιφάρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 16,8%, ενώ στο ίδιο ερώτημα το 5,8% θεωρεί καταλληλότερο για περιφερειάρχη τον Διονύση Τεμπονέρα, 4,2% τον Νίκο Καραθανασόπουλο, και ακολουθούν οι Βασίλης Χατζηλάμπρου, Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Σπηλιόπουλος και Ανδρέας Νικολακόπουλος. Εξάλλου, χαρακτηριστικό είναι ότι στο ερώτημα «Ανεξάρτητα από το ποιον θα ψηφίσετε, ποιος θεωρείτε ότι θα εκλεγεί τελικά περιφερειάρχης;», το 36,2% θεωρεί ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα επανεκλεγεί στον περιφερειακό θώκο της Δυτ. Ελλάδας. Στους επιμέρους τομείς δράσης, το 41,9% δηλώνει ικανοποιημένο από την περιφερειακή Αρχή για τη διαχείριση απορριμμάτων, ενώ το 39,9% αξιολογεί θετικά τις πρωτοβουλίες για την πολιτική προστασία».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr