background img
banner
banner

Δυναμικός Σύλλογος με «ορμητήριο» το Πολύκεντρο

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

Σε πολύ όμορφο κλίμα και με εμφανή τη διάθεση των μελών για δραστηριοποίηση μέσα από τον Σύλλογο και συνεργασία για το καλό του τόπου τους, τελέσθηκαν το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια των γραφείων του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς Παναγίας Τρυπητής, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο. Από όλους τους παριστάμενους αναγνωρίστηκε η δυναμική του Συλλόγου και ο καθοριστικός ρόλος που δύναται να διαδραματίσει για την ανάπτυξη της περιοχής.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Μυρτιάς πατήρ Πέτρος Κορδοτός ενώ παρέστησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Βασίλης Χριστόπουλος και Διαμάντω Βασιλακοπούλου, η δικηγόρος του Συλλόγου αλλά και του δήμου Γιώτα Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Μιχάλης Ψύχας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, καθώς και μέλη του – κάτοικοι της Μυρτιάς και της γύρω περιοχής.

Τα γραφεία του Συλλόγου προσφέρθηκαν από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και αναμένεται να αποτελέσουν το «ορμητήριο» του Συλλόγου έτσι ώστε να συντονίζεται η δράση του.

Σύγχρονο καταστατικό, δημιουργεί προοπτικές

Θερμές ευχαριστίες προς τους παριστάμενους, εξέφρασε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς Παναγίας Τρυπητής Σάκης Παλαιολογόπουλος αλλά και προς την κ. Τσουκαλά, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την παραχώρηση του χώρου των γραφείων, τονίζοντας πως ΄΄χρειαζόμασταν τον χώρο για λόγους έδρας και συναντήσεων΄΄. Όπως τόνισε, ΄΄οι αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, μας ώθησαν στη δημιουργία του Συλλόγου μας, ώστε να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι στις ανάγκες μας, να καταθέτουμε τις προτάσεις μας και να μπορούμε να τις προωθούμε στον εκάστοτε υπεύθυνο του δήμου ή της περιφέρειας. Έχουμε ένα σύγχρονο καταστατικό στον Σύλλογό μας που μας λύνει τα χέρια και δίνει προοπτικές ανάπτυξης΄΄.

Στη συνέχεια ο κ. Παλαιολογόπουλος ανέλυσε κάποια σημεία του καταστατικού ώστε να είναι ενήμερα και τα μέλη του Συλλόγου και τόνισε: ΄΄Ο σύλλογος έχει εκσυγχρονιστεί τόσο πολύ, δύναται να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πλαίσια και μπορεί να διεκδικήσει όλους τους διαγωνισμούς και τις επιχορηγήσεις που δίδονται από τον δήμο και την περιφέρεια και μπορεί να δημιουργεί, να παράγει και να προωθεί. Σύμφωνα με τα παραπάνω έχουμε κάτι ισχυρό στα χέρια μας. Μπορούμε να επιτύχουμε πολλά αν συνεργαστούμε σε πνεύμα ομοψυχίας και κοινού στόχου΄΄.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε την κ. Γιδά και την κ. Τσουκαλά που με πρωτοβουλία δική τους και με υλοποίηση από την Τεχνική Υπηρεσία και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθαρίστηκε η περιοχή του Άνθη, καθώς επίσης την κ. Γιδά γιατί σε συνεργασία με τον κ. Καραΐκο καθαρίστηκαν τα μπάζα που υπήρχαν δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο εδώ και 25 χρόνια!

Απολογισμός και διάθεση συνεργασίας

΄΄Εύχομαι να είμαστε όλοι μαζί με τον σύλλογο σε εκδηλώσεις, προτάσεις και δημιουργικότητα. Η δημοτική να δίνει επίλυση στα προβλήματά μας και να έχουμε συνεργασία με κοινό στόχο την ανάπτυξη της συνοικίας μας΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου, πραγματοποιώντας και έναν απολογισμό για τις ως τώρα δράσεις.

Στις ομιλίες τους οι κ. Γιδά, Βασιλακοπούλου, Καραΐσκος και Χριστόπουλος και με την ιδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο τελευταίος, κάλεσαν τους κατοίκους να ενεργοποιηθούν μέσα από τον Σύλλογο και να πιστεύουν στη δυναμική του ενδυναμώνοντας τη δράση του. Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήματα που τους έθεσαν οι κάτοικοι.

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη λιμενική ζώνη

Να σημειωθεί πως στις προτάσεις του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς Παναγίας Τρυπητής είναι η αξιοποίηση του λιμανιού ως τουριστικού και όχι ως εμπορικού, η άμεση εκτέλεση του έργου της διάνοιξης του δρόμου που θα ενώνει τον λιμενικό χώρο με τη νέα εθνική οδό και η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης με όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Όπως επισημαίνει ο κ. Παλαιολογόπουλος εκπροσωπώντας το Δ.Σ., ΄΄η παραλιακή ζώνη σταματά αναπτυξιακά εκεί που τελειώνει ο ποδηλατόδρομος, κάτω από το προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής. Από ό,τι ξέρουμε, κατά την ιστορία, η τοπική οικονομία κινείτο και λειτουργούσε μέσα από την αγροτική παραγωγή, βιομηχανικά υπήρχε μία παραγωγή που έχει σταματήσει και από τη θάλασσα. Έχει σταματήσει η βιομηχανία, αφήσαμε τη θάλασσα που μας έτρεφε, έχουμε στραφεί στην αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός αποφέρει κέρδη μόλις τρεις εβδομάδες το καλοκαίρι. Οπότε δεν μπορεί να λειτουργήσει η αγορά του με τόσο λίγους πόρους. Πρόταση του συλλόγου μας είναι να αναπτυχθεί το λιμάνι τουριστικά ώστε να μπορέσει να πάρει μία κατεύθυνση η περιοχή της Μυρτιάς αλλά και κάθε δημότης ένα έξτρα εισόδημα. Όχι μόνο για το λιμάνι και αυτούς που θα δουλεύουν εκεί, αλλά και για τις επιχειρήσεις΄΄.

Αιτήματα για την καθημερινότητα των κατοίκων

Προτάσεις υπάρχουν ακόμη για το εσωτερικό του οικισμού και αιτήματα ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων, σε θέματα δρόμων και φωτισμού. Και κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου: ΄΄Με αφορμή τα εγκαίνια, είχαμε μία εποικοδομητική κουβέντα με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής με τη συμμετοχή και των κατοίκων μελών του συλλόγου και καταλήξαμε στο ότι χρειάζεται να έχουμε συνεργασία με κοινό στόχο την υγιή ανάπτυξη της περιοχής. Σε διαφορετική περίπτωση, αντεγκλήσεις μόνο άσχημα αποτελέσματα φέρνουν΄΄.

Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν κεράσματα από τον Σύλλογο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr