background img
banner
banner

Εθνική: Ο διαστημικός Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ με 41 πόντους κόντρα στην Ουκρανία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήρθε στο φετινό Eurobasket με στόχο μία μεγάλη διάκριση και με την Εθνική ομάδα. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου είναι ο ηγέτης της Ελλάδας σε αυτή τη διοργάνωση και το φόβητρο για κάθε αντίπαλο.

Στη νίκη της Εθνικής επί της Ουκρανίας ο «Greek Freak» ήταν για ακόμη μία φορά συγκλονιστικός και ασταμάτητος, με το κοντέρ να σταματάει στους 41 πόντους. Επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον σούπερ σταρ των Μπακς με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ξεπέρασε τους 40 που πέτυχε πριν από λίγες μέρες κόντρα στη Σερβία, στην ήττα της Εθνικής μας για τα «παράθυρα» της FIBA. Κόντρα στους Ουκρανούς ο Γιάννης έμεινε στο παρκέ για 27 λεπτά και οι 41 πόντοι του προήλθαν από 13/16 δίποντα και 15/18 βολές ενώ είχε και δύο άστοχες προσπάθειες από τα 6.75.

Παράλληλα, μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ ενώ είχε κι ένα κλέψιμο.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση Έλληνα παίκτη σε EuroBasket, μετά τους 43 πόντους του Γιώργου Κολοκυθά το 1967 κόντρα στην Ισπανία και τους 46 του Νίκου Γκάλη το 1983 κόντρα στη Σουηδία. Αν μη τι άλλο, ο Γιάννης δείχνει ικανός να ξεπεράσει και τους δύο και να ανέβει εκείνος στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr