background img
banner
banner

Εκκένωση του Παραρτήματος από το Πανεπιστήμιο

ΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο Πατρών συνεχίζει ακάθεκτο την εκκένωση του Παραρτήματος Αιγίου στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας, στον δήμο δεν επαναπαύονται στην αναμονή της εκδίκασης αίτησης ακύρωσης της απόφασης μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας. Αντιθέτως προχωρούν στο «plan B», ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει το ΣτΕ στις 13 Οκτωβρίου.

Την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου κορυφώθηκε η διαδικασία της εκκένωσης του Παραρτήματος Αιγίου, υπό το οποίο, μέχρι πριν λίγο καιρό, λειτουργούσε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνολικά τρία φορτηγά με μεγάλο αριθμό προσωπικού μεταφορικής εταιρείας πήραν μέρος, με την εκφόρτωση να διαρκεί αρκετές ώρες, με κατάληξη να αδειάσει το κτίριο, το οποίο ερήμωσε και σε τίποτα δεν θυμίζει την πηγή επιστημονικής γνώσης που υπό άλλες συνθήκες θα βρισκόταν σε ετοιμότητα να δεχθεί φοιτητές.

Στον δήμο διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία, μετά την αρνητική απόφαση του ΣτΕ ως προς την αίτηση αναστολής της απόφασης μεταφοράς του εναπομείναντος πανεπιστημιακού Τμήματος στην Πάτρα. Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος ανέφερε πως ΄΄βρισκόμαστε εν αναμονή της εξέτασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας της αιτήσεως ακύρωσης του Π.Δ. την οποία έχουμε καταθέσει. Αισιοδοξούμε πως οι δικαστές θα αντιληφθούν το δίκαιο του αιτήματος της πόλης΄΄. Στο ερώτημα εάν η όποια απόφαση είναι άμεσα υλοποιήσιμη, ο κ. Μπέσκος είπε: ΄΄Σε περίπτωση θετικής για εμάς απόφασης, το Πανεπιστήμιο υποχρεούται άμεσα να επιστρέψει τον εξοπλισμό και να δημιουργήσει εκ νέου την υλικοτεχνική υποδομή ώστε το Τμήμα να λειτουργήσει στο Αίγιο. Το μόνο που θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, θα είναι ξανά η αλλαγή της έδρας του Τμήματος΄΄.

Κίνητρα στους φοιτητές από τον δήμο, να διαμείνουν στο Αίγιο

Την ίδια στιγμή κι ενώ ακόμη το… τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει, η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης της φοιτητικής κοινότητας που παραμένει στο Αίγιο, δίνοντας κίνητρα στους φοιτητές να παραμείνουν. Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της αντιδημαρχίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΄΄δεδομένου ότι είναι αρκετοί οι φοιτητές που συνεχίζουν να διαμένουν στο Αίγιο, από πλευράς δημοτικής αρχής έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους προκειμένου να υπάρξουν κάθε είδους διευκολύνσεις, μετά τη μεταφορά της έδρας της σχολής στην Πάτρα. Στο πλαίσιο αυτό μετά από συνάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέα Μανωλόπουλου, υπεβλήθη αίτημα για διευκόλυνση των φοιτητών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να διαβιούν στο Αίγιο ως προς τη μεταφορά τους στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της δημοτικής αρχής και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε την παροχή 50% έκπτωσης επί της τιμής του εισιτηρίου μεταφοράς των σπουδαστών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας που διαμένουν στο Αίγιο για την μετακίνηση προς την Πάτρα. Η εισήγηση του κ. Μανωλόπουλου εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και εντός της τρέχουσας εβδομάδος αναμένεται να εξειδικευτούν ο τρόπος και οι λεπτομέρειες ώστε από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινούν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, να μπορεί να γίνει χρήση της έκπτωσης από τους φοιτητές της Φυσικοθεραπείας που διαμένουν στο Αίγιο. Η δημοτική αρχή εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στο Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας και τον πρόεδρο κ. Μανωλόπουλο για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος διευκόλυνσης των φοιτητών για τις μετακινήσεις τους Αίγιο-Πάτρα΄΄.

Επαφές για παρουσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αιγιάλεια

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης – Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τριανταφυλλόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρουτουνιάν, με στόχευση την παρουσία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αιγιάλεια.

Με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την ίδρυση γεωργικής σχολής στην Αιγιάλεια αναλύθηκαν εκτενώς ποιες ειδικότητες γεωργικής ανάπτυξης μπορεί να είναι ελκυστικές για τις σύγχρονες καλλιέργειες, με την ίδρυση σχολής Οίνου και Αμπέλου πάντα στο «τραπέζι» και παράλληλα εξετάστηκαν τα βήματα που απαιτούνται για την ίδρυση σχολής και την παρουσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην περιοχή.

Με αφορμή τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ, ο αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή προχωρά με πολύ προσεκτικά βήματα τις συζητήσεις με τους θεσμικά αρμοδίους, για την υλοποίηση ενός στόχου ετών που μέχρι σήμερα παραμένει ανεκπλήρωτος. Με τον κ. Χαρουτουνιάν που ως πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να προχωρήσει σοβαρά η όποια συζήτηση, ανοίξαμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας που ευελπιστούμε ότι άμεσα θα επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα».

Το αντικείμενο του Οργανισμού και οι Επαγγελματικές Σχολές

Κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟΔΗΜΗΤΡΑ είναι η υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα. Σήμερα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει παρουσία σε έξι πόλεις ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα λειτουργεί τις εξής Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης: 1. Αττικής – ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, με ειδικότητα: Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών & Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος, 2. Ηρακλείου – ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (Γ.Σ.) ΜΕΣΣΑΡΑΣ, με ειδικότητα: Τεχνικός Θερμοκηπίων & Καλλιεργειών υπό κάλυψη, 3. Ιωαννίνων – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, με ειδικότητα: Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος, 4. Λάρισας – ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ με δύο (2) ειδικότητες: α. Διαχειριστής Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων & β. Τεχνικός Συντήρησης & Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων, 5. Κορίνθου – ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (Γ.Σ.) ΝΕΜΕΑΣ, με ειδικότητα: Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας, 6. Τρικάλων – ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, με ειδικότητα: Τεχνικός Ξυλογλυπτικής & Εφαρμογές σε ξύλινες κατασκευές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr