background img
banner
banner

Εκτίμηση για κάλυψη κενών στα τέλη Σεπτεμβρίου

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν φέτος τη λειτουργία τους με τις λιγότερες ελλείψεις σε σύγκριση με παρελθόντα έτη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης κάλυψη σε θέσεις εκπαιδευτικών. Σε επίπεδο Αιγιαλείας, όπως φαίνεται, πέντε μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχουν βασικές ελλείψεις στην ειδική αλλά και την εξειδικευμένη αγωγή.
Κάπως έτσι, μπορεί να διορίστηκαν εκπαιδευτικοί σε βαθμό που να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης και των διευρυμένων ολοήμερων, ανεξάρτητα από το ότι… μετριούνται στα δάκτυλα, όμως υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε σχολεία και τμήματα που έχουν να κάνουν με την ειδική αγωγή, με τμήματα ένταξης κ.λπ.

Ερωτηθείς από το protionline.gr για το θέμα, το μέλος του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας Δημήτρης Ελευθεριώτης τόνισε πως υπάρχουν ελλείψεις σε θέματα που άπτονται της ειδικής αγωγής, σε τμήματα ένταξης και σε τμήματα Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που λειτουργούν σε επτά σχολεία της περιοχής στα οποία γίνεται εκμάθηση ελληνικών σε παιδιά παλιννοστούντων και διδάσκονται επιπλέον ώρες Γλώσσας και Μαθηματικών σε ευάλωτες ομάδες. Επίσης, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν ελλείψεις και σε σχολικούς νοσηλευτικούς και ειδικό βοηθητικό προσωπικό που βοηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα.

΄΄Εκτιμώ ότι ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τους νέους αναπληρωτές που θα διοριστούν, τα κενά θα καλυφθούν. Κατά τα άλλα υπάρχει κάλυψη στην εξής διάσταση: Διορίστηκαν εκπαιδευτικοί και παραπάνω, για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων με επιμήκυνση ωραρίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα μισά από τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν με το νέο καθεστώς, άρα έχουμε εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού που θα καλύψει τα υπόλοιπα κενά΄΄, επισήμανε ο κ. Ελευθεριώτης.

Πολύ μικρή η ανταπόκριση για το διευρυμένο ολοήμερο

Να σημειωθεί ότι το πιλοτικό πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου φαίνεται πως δεν βρήκε την αναμενόμενη από το υπουργείο ανταπόκριση, αφού στην Αιγιάλεια λιγοστά σχολεία δήλωσαν πως θα το ακολουθήσουν, καθώς βασική προϋπόθεση ήταν να δηλώσουν συμμετοχή δέκα μαθητές σε καθένα από αυτά. Έτσι, φαίνεται πως τα διευρυμένα σε επίπεδο Αιγιαλείας θα είναι πολύ λίγα (κανένα Νηπιαγωγείο), ενώ σε όλη την Αχαΐα θα είναι 51 Δημοτικά και 4 Νηπιαγωγεία.

Το ενδιαφέρον των γονιών της περιοχής για το νέο ολοήμερο ήταν πολύ μικρό, καθώς δεν τους βολεύει η αναχώρηση των παιδιών τους από το σχολείο στις 5.30 το απόγευμα, ωράριο στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η πλειοψηφία των γονέων προτίμησε τις κλασικές τάξεις του ολοημέρου επιλέγοντας ως ώρα αναχώρησης είτε τις 3.00μ.μ. είτε τις 4.00μ.μ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή τους βέβαια αποτελεί η ώρα αναχώρησής τους από τους εργασιακούς τους χώρους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr