background img
banner
banner

Εμπεριστατωμένες προτάσεις αναπτυξιακής προοπτικής από την Π.Α.Ε.Κ.

ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ «ΦΑΡΟΥ»

Με καινοτόμες ιδέες αναπτυξιακού προσανατολισμού παρουσιάζεται η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση, επαναφέροντας παλιές προτάσεις ή θέτοντας και νέες που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης.

Η παράταξη που εκπροσωπεί τους Αιγιαλείας στο Επιμελητήριο Αχαΐας έχει συχνά παρεμβατικό χαρακτήρα, με τον επικεφαλής της, α΄ αντιπρόεδρο του φορέα, Αρίστο Τηλιγάδη κα με την ιδιότητά του στη Συντεχνία αλλά και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, να εκφράζει αιτήματα όχι μόνο προς τη δημοτική αρχή αλλά και σε επίπεδο υπουργείων…

Με αφορμή την ενδιαφέρουσα πρόταση ενός πολίτη και συγκεκριμένα του κ. Χρυσάφη, η Π.Α.Ε.Κ. επανέφερε  την πρόταση της με αποδέκτη τον δήμο Αιγιαλείας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για τη διαμόρφωση του λεηλατημένου κτιρίου, του πρώην «Φάρου» στην παραλία ως χώρου ανάδειξης και προβολής της Αιγιάλειας και ως χώρου ανεφοδιασμού και εξοπλισμού ιδιωτών επισκεπτών δια θαλάσσης με τα σκάφη τους! Τονίζει δε ότι είναι ΄΄ένας χώρος που τον βλέπουμε καθημερινά αλλά δεν κάνουμε κάτι για να αξιοποιηθεί!΄΄.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση σε σύσκεψη της Π.Α.Ε.Κ. με τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας παρουσία του δημάρχου και επαναφέρουμε την πρόταση αφού ταυτίζεται με αυτή δημοτών. Ήταν τότε μία ανοιχτή συζήτηση τοπικών φορέων στο Επιμελητήριο που είχαμε καταθέσει προτάσεις για την παραλιακή ζώνη. Μία εξ αυτών ήταν η διαμόρφωση και λειτουργία του πρώην «Φάρου», όχι μόνο για πώληση τοπικών προϊόντων αλλά και για ανεφοδιασμό σκαφών.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι όποιος μπαίνει με σκάφος στον Κορινθιακό, προμηθεύεται με καύσιμα στο Ιόνιο. Σε μία προσωπική συζήτηση που είχα με τον δήμαρχο Κορινθίων κ. Νανόπουλο που βρίσκεται στη φάση δρομολόγησης δημιουργίας μαρίνας τουριστικών σκαφών, μου είπε πως του έδωσα πολύ ωραία ιδέα.

Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην γίνει κάτι τέτοιο στο Αίγιο΄΄.

Ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου εκτιμά ότι ο «Φάρος» πρέπει να αξιοποιηθεί διαφορετικά και πως η περιοχή δεν στερείται χώρων καφέ αλλά ανθρώπων. ΄΄Το ζητούμενο είναι να αρχίσουμε να φέρνουμε κόσμο΄΄, είπε, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως έχουν προτείνει και τη δημιουργία «γλίστρας» για τα σκάφη, όπου υποδείξει το Λιμεναρχείο και η Λιμενική Επιτροπή, έτσι ώστε να μπορεί ο επισκέπτης και να δέσει τη βάρκα του και ταυτόχρονα να παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Το Λιμενικό Ταμείο «τρέχει» μελέτη για διαμόρφωση του χώρου ως κέντρου προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος αποκάλυψε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε το κτίριο που αρχικά προοριζόταν για χώρος αναψυχής να λειτουργήσει πλέον ως κέντρο προώθησης τοπικών προϊόντων. Υπενθυμίζεται ότι για τον χώρο είχε πραγματοποιηθεί δημοπρασία είχε κατακυρωθεί σε επαγγελματία ο οποίος ωστόσο απέσυρε το ενδιαφέρον του και δεν προχώρησε.
΄΄Πλέον και με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προσανατολιζόμαστε στη διαμόρφωση και λειτουργία του χώρου ως κέντρου προώθησης τοπικών προϊόντων και προβολής του δήμου μας. Ήδη βρισκόμαστε στη φάση εκπόνησης μελέτης προς αυτή την κατεύθυνση και χαίρομαι πραγματικά που οι απόψεις μας ταυτίζονται με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του τόπου. Είναι χαρά μου να συνεργαστώ με τον κ. Τηλιγάδη έτσι ώστε ο στόχος αυτός να επιτευχθεί υπέρ του δήμου μας και των ανθρώπων του΄΄, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος.

Κάλυψη των «άσχημων» κτιρίων και πλωτή μαρίνα

Επίσης, στις προτάσεις της Π.Α.Ε.Κ. για τη λιμενική ζώνη, και εν όψει του master plan που ετοιμάζει η δημοτική αρχή, ο κ. Τηλιγάδης, σημείωσε: ΄΄Είχαμε προτείνει ακόμη τον εξωραϊσμό των παλαιών κτιρίων με διάφορες παρεμβάσεις σε συνεννόηση με τους αρχιτέκτονες. Να μπουν ενδεχομένως κάποια μπάνερ ώστε να μην φαίνεται η κακή κατάστασή τους.
Ακόμη, έχουμε προτείνει τη δημιουργία πλωτής μαρίνας από τον παλιό φάρο έως το παλιό λιμάνι. Με μία πρόχειρη μελέτη που έχουμε στη διάθεσή μας, το κόστος είναι προσιτό και χαμηλό σε σχέση με όσα θα προσφέρει.

Να δημιουργηθεί δηλαδή μία πλωτή μαρίνα και ταυτόχρονα να υπάρχει η δυνατότητα να «δένουν» πλοία στο παλιό λιμάνι΄΄. Και συνέχισε ο επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ.: ΄΄Άποψή μου είναι ότι δημιουργείται μία αγορά στον Κορινθιακό κι αν δεν προλάβουμε τις εξελίξεις θα χάσουμε την ευκαιρία και θα μείνουμε εκτός.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ξεκινούν τη δημιουργία μαρίνας Κόρινθος, Ιτέα, υπάρχει έτοιμη στα Τριζόνια και στην Πάτρα, ενώ και η Κάτω Αχαΐα ζητά να μετατρέψει το αλιευτικό της καταφύγιο σε μαρίνα΄΄. ΄΄Έχω μία καλή συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τον κ. Χριστόπουλο και πιστεύω πως θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις μας που δίνουν μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μας΄΄.

Πρόταση στην υφυπουργό Παιδείας για δημιουργία Σχολής Αρτοποιίας στο Αίγιο

Με την ιδιότητά του στην Ελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, συμμετέχοντας πριν λίγες ημέρες στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, δράττοντας την ευκαιρία, ο κ. Τηλιγάδης είχε διάλογο με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, εκφράζοντάς της τη δυσαρέσκεια σύσσωμης της Αιγιάλειας για την απόφαση μεταφοράς του πανεπιστημιακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Αιγίου, στην Πάτρα. Παράλληλα όμως, της έθεσε και θέμα δημιουργίας Σχολής Αρτοποιίας στο Αίγιο, τονίζοντάς της πως η περιοχή είναι έτοιμη να την υποδεχθεί και να τη στηρίξει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr