background img
banner
banner

Εντοπίστηκε εργαστήριο με πλήθος απομιμητικών προϊόντων σε περιοχή της Πάτρας

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ 120.000 ΕΥΡΩ

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή της Πάτρας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε άτομα (τέσσερις ημεδαποί – ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον Τελωνειακό Κώδικα και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε εργαστήριο εντύπωσης ενδυμάτων, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες τη στιγμή που εμφόρτωναν τα απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο του εργαστηρίου καθώς και στα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • (30.000) έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών
  • (2.387) ενδύματα, τα οποία έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)
  • (1.368) ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων
  • (1) εκτυπωτή («φούρνος»)
  • (3) ηλεκτρικές πρέσες
  • (1) ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας
  • (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και
  • (1) ένας εκτυπωτής

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους κατηγορούμενους βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.110) Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει  και διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr