background img
banner
banner

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ: Χαιρετίζει την ίδρυση Γραφείου Ενδο- οικογενειακής Βίας αλλά ζητά προσωπικό

Θετικά είδαν πολίτες και φορείς της Αχαΐας την ίδρυση του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα, το οποίο θα καλύπτει όλη την επικράτεια. Πλην όμως, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας ζητά την επάνδρωσή του με νέο προσωπικό και όχι με μετακινούμενο, όπως έγινε με την ΟΠΚΕ Αιγίου, καθώς έτσι αποδυναμώνονται άλλες υπηρεσίες.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη Μιχαήλ και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα Κωνσταντίνο, επισημαίνει: ΄΄Όπως ενημερωθήκαμε, μετά από πρόσφατη σύσκεψή σας αποφασίστηκε η ίδρυση 12 νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας στην επικράτεια. Το ένα δε εξ αυτών πρόκειται να ιδρυθεί στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας. Αναμφίβολα αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου και του Αρχηγείου μας. Η συμβολή μιας τέτοιας εξειδικευμένης υπηρεσίας και στην περιοχή της Πάτρας θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στον περιορισμό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή μας.

Η ραγδαία αύξηση δε τέτοιων υποθέσεων τα τελευταία χρόνια, που οδηγούν ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινης ζωής, πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας από έμπειρο, εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Όμως όπως είναι γνωστό από τις συνεχείς προφορικές και έγγραφες παρεμβάσεις μας, στην Αχαΐα συνεχίζει να υφίσταται μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού΄΄.

Τουλάχιστον 15 να ενισχύουν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας

Σημειώνει ωστόσο και τα εξής: ΄΄Και ενώ σε άλλες περιοχές της επαρχίας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, διατίθεται Αστυνομικοί για την ενίσχυση υπηρεσιών μέσω αποσπάσεων, στην Αχαΐα καίτοι έχουμε αιτηθεί σχετικά αρκετές φορές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία τέτοια πρόβλεψη. Αντίθετα συνεχώς τους τελευταίους μήνες ιδρύονται νέες υπηρεσίες (ΟΠΚΕ Αιγιάλειας, Ομάδα Ειδικών Ελέγχων κ.λπ.) που αφαιμάσουν προσωπικό από τις ήδη υπάρχουσες. Η ίδρυση της εν λόγω υπηρεσίας που θα απασχολήσει πάνω από 15 Αστυνομικούς και οι οποίοι θα προέλθουν από εσωτερικές μετακινήσεις και πάλι, από αποψιλωμένες από πλευράς προσωπικού υπηρεσίες, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε αυτές και κάποιες θα μπορούμε σίγουρα να τις αποκαλούμε πια ¨υπηρεσίες – σφραγίδες¨΄΄. Και καταλήγει η Ένωση: ΄΄Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ, Κύριε Αρχηγέ, Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε όπως ληφθεί πρόνοια εκ μέρους σας και επιτραπεί η ίδρυση και η λειτουργία Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα, μόνο μετά την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας με προσωπικό άνω των 15 Αστυνομικών, μέσω αποσπάσεων σε αυτή την φάση και κατόπιν μεταθέσεων, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που θα δημιουργηθούν από την ίδρυση αυτής της νέας υπηρεσίας και να μπορούν οι βασικές υπηρεσίες να λειτουργούν απρόσκοπτα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr