background img
banner
banner

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Αυστρίας στη Χριστίνα Αλεξοπούλου

ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΑΧΑΙΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Η Πρέσβειρα της Αυστρίας Hermine Poppeller αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση που της απηύθυνε η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, να συναντηθούν κατά την επίσκεψή της στην Πάτρα και είχαν μια εγκάρδια κι εποικοδομητική συνάντηση στο πολιτικό της γραφείο στην Πλατεία Γεωργίου. Η πρέσβειρα της Αυστρίας συνοδευόταν από τον σύζυγό της και από τον επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στην Πάτρα Ανδρέα Γεωργόπουλο.

Η Αυστριακή διπλωμάτης ενδιαφέρθηκε να μάθει για τις προτεραιότητες της Αλεξοπούλου στο κοινοβουλευτικό έργο και να γνωρίσει τις προτάσεις της, για την προοπτική της περιοχής μας. Η Αχαιή βουλευτής, παρουσίασε στην κ. Poppeller τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αχαΐας, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την εξέχουσα θέση του στην παγκόσμια εκπαίδευση. Αναφέρθηκε ακόμη, στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα και στην τεχνολογία, ως σημεία αναφοράς για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η πρέσβειρα της Αυστρίας παρουσίασε στη συνέχεια, τις δυνατότητες συνεργασίας της Αχαΐας με τη χώρα της, δεχόμενη με χαρά την πρόταση της κ. Αλεξοπούλου, να συμπεριληφθεί η Αχαΐα στο σχεδιασμό επισκέψεων και ανταλλαγών εμπειρίας και τεχνογνωσίας, με αντίστοιχους φορείς της Αυστρίας στην παιδεία, στην οικονομία και στον τουρισμό. Στο τέλος συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στην Αθήνα, ώστε να καταρτισθεί το πλάνο αυτής της συνεργασίας, με κύριο στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Πάτρας και της Αχαΐας στο αύριο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr