background img
banner
banner

Επιτυχές και πολυπληθές το 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας που ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από την κοινωνία κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Για τρεις ημέρες (9,10,11/9/2022) στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας συναντήθηκαν 82 κοινωνικοί φορείς, ένωσαν τις δυνάμεις τους, παρουσίασαν το έργο τους και ανέδειξαν τον ρόλο τους στην σύγχρονη κοινωνία, επιβεβαιώνοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακή Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο), τον Δήμο Πατρέων (Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη) και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (Πρόεδρο Δ.Σ. Οργανισμού, κα Κατερίνα Γεροπαναγιώτη- Θεοδωρακοπούλου) για τη συνεργασία, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών (Ι.Σ.Π.) για την παραχώρηση αιγίδας, το Κέντρο Κοινωνική Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής (Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.), τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών Α.Ε. (Ο.Λ.ΠΑ), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε.Δ.Δ.Ε) και τις εταιρείες ΛΟΥΞ και Divico Security για την πολύτιμη στήριξη. Επίσης, τους βασικούς συντελεστές του Φεστιβάλ, τους ογδόντα πέντε (85) φορείς που συμμετείχαν ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην πραγματοποίηση των δράσεων και των προληπτικών ελέγχων

Χ. Μπονάνος για το 2ο Φεστιβάλ Κοινωνικών Φορέων: «Συμμετέχουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για μία καλύτερη κοινωνία»

Την έμπρακτη στήριξή της στους κοινωνικούς φορείς και την ευαισθητοποίησή της σε δράσεις αλληλεγγύης που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής χωρίς αποκλεισμούς απέδειξε για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή της στο 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας. «Ανταποκριθήκαμε και φέτος στην πρόσκληση της ΠΟαΜΕΑ.

Προχωρήσαμε στη συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ αναγνωρίζοντας τους συλλογικούς φορείς ως σημαντικούς συνεργάτες στην κοινή προσπάθεια να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία χωρίς διακρίσεις, χωρίς περιορισμούς και εμπόδια για τους συμπολίτες μας που αναζητούν να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, επισημαίνοντας: «H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από το σχέδιο δράσης για την υγεία συνεργάζεται και συνδιοργανώνει με όλους τους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης δράσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, την αποτροπή των πηγών κινδύνου για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία, την πρόληψη της ανθρώπινης ασθένειας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η πανδημία μας δίδαξε ότι η ενίσχυση των δεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης πρέπει διαχρονικά ν΄ αποτελεί προτεραιότητά μας και ότι μόνο με τη συμμετοχή, τη συνεργασία, την ενότητα, την ενημέρωση και την υπευθυνότητα θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ ήταν και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνιστά ένα περιφερειακό σημείο αναφοράς για τον συντονισμού, την πρόληψη, την παρέμβαση-υποστήριξη και τη δικτύωση-διασύνδεση των φορέων άσκησης κοινωνικής πολιτικής και των πολιτών με όλες τις κοινωνικές δράσεις και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην Περιφέρεια.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr