background img
banner
banner

Επιτυχές το ευρωπαϊκό έργο για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο GRASPINNO PLUS, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020, στο πλαίσιο της πέμπτης πρόσκλησης για modular έργα, στον Άξονα Προτεραιότητας 1.1. Το έργο, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021, στόχευε στην περαιτέρω μεταφορά και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου GRASPINNO που στήριζε Δημόσιες Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) που υλοποιούν και συμμετέχουν σε διαδικασίες Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων (ΠΔΣ).

Το έργο είχε ως στόχο να αυξήσει τις διακρατικές δραστηριότητες καινοτόμων φορέων και δικτύων βασικών τομέων της περιοχής της Μεσογείου στο πλαίσιο της Κοινότητας Πράσινης Ανάπτυξης. Η κοινοπραξία του GRASPINNO PLUS αποτελούνταν από 6 εταίρους από 4 χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Μαυροβούνιο):

•Terre di Siena Lab (Ιταλία), •Επιμελητήριο Ηλείας, •Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία), •Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, •Περιφέρεια της Ούμπριας (Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροδιατροφής, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πολιτισμού, Ψυχαγωγίας και Πολιτιστικών αγαθών) (Ιταλία).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, στο πλαίσιο λήξης του έργου τόνισε τη σημασία των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους δημόσιους φορείς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr