background img
banner
banner

Επιχορηγήσεις ύψους 7.000 ευρώ για πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους

ΕΝΕΚΡΙΝΕ  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την εξειδίκευση πίστωσης για την επιχορήγηση Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων της Αιγιάλειας, ενέκρινε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Τα χρήματα θα διατεθούν μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας από το οποίο έγινε και η σχετική εισήγηση που έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή.

Ως γνωστόν είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων των εκκλησιαστικών, καθώς και σε πολιτιστικούς συλλόγους, που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, σε τοπικά παραρτήματα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης, που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, σε συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πανελλήνια δράση, σε πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στον οικείο Δήμο για την πραγματοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του Δήμου, περιλαμβανομένων και των σχολικών επιτροπών, επιπροσθέτως της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν.

Ακόμη, σε αθλητικά σωματεία για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων και σε φιλοζωικά σωματεία ή φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με τις ίδιες προϋποθέσεις τα ανωτέρω σωματεία και οργανώσεις μπορούν να λαμβάνουν επιχορήγηση και από την οικεία περιφέρεια, εφόσον δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της.

Τα ποσά

Βεβαίως, η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων επιτρέπεται μόνον εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον δημοτικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτόν. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του δήμου. Χθες η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε σε εξειδίκευση των επιχορηγήσεων που ανέρχονται συνολικά σε 5.000 ευρώ για πολιτιστικά σωματεία και 2.000 ευρώ για αθλητικούς συλλόγους.

Αναλυτικά: Εγκρίθηκαν 3.000 ευρώ για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων «Ήλιος», 1.000 ευρώ για τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος» και 1.000 ευρώ για τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βελαϊτών Βελλάς Αιγιαλείας. Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους συλλόγους υποστηρίζουν και τις δράσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας. Ακόμη, εγκρίθηκαν 1.000 ευρώ για τον Α.Ο. Αστέρας Τέμενης και 1.000 ευρώ για τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς».

Η απόδοση των ποσών σε έκαστο Πολιτιστικό, Αθλητικό Σύλλογο θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο Λογιστήριο του δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr