background img
banner
banner

Η Ακαδημία των “Λύκαινων” Αιγιάλειας στη νέα εποχή

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση που τυγχάνει τον τελευταίο χρόνο η ακαδημία της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας των Λύκων Αιγιάλειας. Τα οκτώ κορίτσια που ξεκίνησαν πέρυσι τη σεζόν έφτασαν σταδιακά τα 26 και συμμετείχαν σαν το μοναδικό τμήμα Κοριτσιών σε ολόκληρη την Αχαΐα στο Παιδικό Πρωτάθλημα του νομού, γεγονός που και οι οι ίδιοι οι άνθρωποι του συλλόγου δεν τολμούσαν καν να φανταστούν όταν ξεκίνησε η περυσινή χρονιά! Με τον ρυθμό δε που ξεκίνησε η φετινή σεζόν, ο αριθμός αυτός μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί! Σημαντικό ρόλο σε αυτό ασφαλώς παίζει και το γεγονός ότι οι εγγραφές των κοριτσιών είναι ΔΩΡΕΑΝ, μία καινοτομία που δεν συναντάμε συχνά στα σωματεία, όλων των αθλημάτων και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

“Αυτή την πολιτική ακολουθούμε και θα συνεχίσουμε. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα έξοδα μέσω των χορηγών μας και φυσικά βάζουμε και εμείς το χέρι στην τσέπη αφού δεν γίνεται διαφορετικά. Αν κάτι όμως είναι πολύ σημαντικό είναι ότι οι συνεχόμενες προσπάθειές μας να ρίξουμε το “ταμπού” του αθλήματος φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα. Και αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα πάρει τη θέση που δικαιούται και αξίζει. Και αναφέρομαι στην Ελλάδα γιατί σε πολλές προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες είναι σχεδόν ισάξιο με εκείνο των ανδρών “, μας λέει ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Βασίλης Παπαϊωάννου.

 

“Στόχος είναι η διασκέδαση για τα κορίτσια μας”

Πόσο όμως έχει αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα σε ότι αφορά στη γυναίκα και το ποδόσφαιρο; Ο Βασίλης Παπαϊωάννου είναι αισιόδοξος και προβλέπει ακόμη καλύτερη εξέλιξη. Ειδικά για τις ακαδημίες των ομάδων που αποτελούν τη βάση για την υγιή ανάπτυξη του αθλήματος.

“Δεν κρύψαμε ποτέ, ότι τόσα χρόνια “κυνηγούσαμε” εμείς τους γονείς των κοριτσιών να φέρουν τις μικρές για μπάλα αλλά φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε δεχτεί τόσα πολλά τηλέφωνα από τους ίδιους τους γονείς. Για την ακρίβεια τα τρία προηγούμενα χρόνια καλοκαίρι δε μας είχε πάρει κανείς τηλέφωνο και αυτό είναι ένα σημάδι πως η επιμονή μας δεν ήταν άσκοπη. Ο Σεπτέμβρης λοιπόν έφτασε, οι μικρές Λύκαινες ξεκινάνε και περιμένουμε αρκετά νέα μέλη”, τονίζει και συμπληρώνει: “Στόχος μας είναι, οι μικρές της Αιγιάλειας να γνωρίσουν το άθλημα μέσα από τα μάτια των ΛΥΚΩΝ και να είναι «ετοιμοπόλεμες» ώστε, όταν αποκτήσουν τις κατάλληλες ικανότητες, να ενταχθούν στη «μεγάλη» ομάδα. Η επιτυχής μας συμμετοχή μας στην κατηγορία Προτζούνιορ του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ είναι στόχος μας και τη φετινή χρονιά. Ο ουσιαστικός όμως στόχος είναι απλός, η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και η διασκέδαση για τα κορίτσια μας”.

Μπορούν όμως όλες οι γυναίκες να παίξουν ποδόσφαιρο;

Η προπόνηση, παρόλο που δεν είναι σκληρή, είναι συστηματική και χρειάζεται συνέπεια και αφοσίωση. Παρόλο που πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλες τις κοπέλες, η μέχρι τώρα εμπειρία μας, μας έχει δείξει ότι δεν είναι όλες οι κοπέλες για το ποδόσφαιρο. Αρκετές δεν αντέχουν, όχι το δύσκολο της προπόνησης, αλλά το ρυθμό στον οποίο πρέπει να μπει η καθημερινότητα τους καθώς για 9 και παραπάνω μήνες πρέπει να προσπαθούν για το καλύτερο, φροντίζοντας να μην έχουν απουσίες από τις προπονήσεις. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αδιάκοπη συμμετοχή είναι ο μόνος τρόπος βελτίωσης. Δυστυχώς η σποραδική συμμετοχή στις προπονήσεις δεν προσφέρει παρά ελάχιστη βελτίωση και μπορεί να έχει ως κατάληξη την απογοήτευση και εγκατάλειψη του αθλήματος.

Πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Το πρωτάθλημα πραγματοποιείται από μέσα Νοεμβρίου έως τέλος Απριλίου. Το διάστημα Δεκέμβρη – Φεβρουαρίου είναι το πιο κρύο του χρόνου και με αρκετές βροχές. Όπως θα διαπιστώσετε, όταν βρέχει προπονήσεις δε γίνονται ενώ όταν έχει ιδιαίτερο κρύο περιορίζονται σε απλές προπονήσεις με μειωμένο χρόνο. Η ομάδα πρωτίστως ενδιαφέρεται για την υγεία των κοριτσιών αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σκληραγώγηση είναι απαραίτητη για το παιχνίδι.

Πως διαχειρίζεται ο προπονητής το έμψυχο υλικό. Είναι εύκολο όταν υπάρχουν πολλές παίκτριες;

Πολλά κορίτσια που ξεκινούν το ποδόσφαιρο δεν έχουν την υπομονή να κερδίσουν τη θέση τους στη βασική ομάδα με την προσπάθειά τους μέσα από τις προπονήσεις. Έχουν την προσδοκία να αγωνιστούν άμεσα παρόλο που πιθανότατα δεν είναι έτοιμες. Μην ξεχνάτε ότι ο προπονητής έχει να διαχειριστεί 25 κοπέλες και όλες θέλουν να παίξουν. Αυτός όμως κρίνει πότε μια κοπέλα είναι έτοιμη και κατά πόσο έτοιμη είναι. Ειδικά οι νέες παίκτριες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για μικρότερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι αλλά ακόμα και στην προπόνηση, καθώς χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να τις «εμπιστευθούν» οι συμπαίκτριές τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr